1 kasım 2015 genel seçimleri – Muhalif Sözlük
7 haziran 2015 genel seçimleri'nin ardından bir uzlaşı koalisyonunun kurulamaması sebebiyle, tekrarlanacak olan seçimlerin tarihidir.kimilerince sonuç hiç değişmeyecek, kimilerince sonuç büyük oranda değişecek seçimlerdir.7 haziran seçiminden sonra; akp'nin milliyetçi-muhafazakar söylemleri ile chp'nin pkkcı-ateist söylemlerinin seçmen üzerinde büyük etki bıraktığını düşünmekteyim.bu etkinin 1 kasım 2015'te sandığa yansıyacağını tahmin ediyorum.
hdp'nin batıda kaybedeceği bir miktar oyu doğudan telafi edeceği, chp'de pek oynamanın olmayacağı seçim. mhp 7 haziran'da hedeflenenin altında kalınan bölgelerdeki adayları değiştirirse tayyip'in elinde patlayacak seçim olacak inşallah.
yüzde 1 sapma payıyla yazılırsa, akp 41, chp 27, mhp 17, hdp 12 alacaktır. yazın bir kenara!
bir çılgınlık yapıp piyasa partileri dışarısındaki seçeneklere yöneleyim diyorum fakat adres yine belli gibi duruyor.
Görevli olacağım seçim. Kredi borçları olmasa gitmezdim. Değişen bir şey olmayacak galiba. Türk polisinin kriz dönemini iyi yönetememesi ve hükumetin göz yumması hdp nin oylarını arttıracak doğuda. Saçma salak anlaşmalı seçim. Demokrasiye nasıl inanıyor insanlar anlamıyorum. Dört büyük parti birlikte oyun oynuyor biz de mal gibi katılıyoruz. Neyse ben parama bakarım.
oyumu vermişimdir.burda oy 17-25 ekim arasında verilmesi gerekiyordu. havanında güzel olmasını fırsat bilerek, daha fazla zaman geçirmemek adına hanımı alıp konsolosluğa gidip oyumuzu verdik.benim gibi 2 türk daha vardı oy kullanmaya gelen. tanıştık, birbirlerimize telefonlarımızı verdik. azınlıkların örgütlü olması önemlidir. neyse efendim. ilk kez oyumu vatan partisine verdim. perinçek bunun kıymetini bilsin. iki seçimi(cumhurbaşkanlığı ve 7 haziran genel seçimi) boykot edip, sandığa dahi uğramamış biri olarak; bu seferlik boykotumu bozmuş ve herkesi ters köşe eden bir hamle ile oyumuzu(ben ve hanım) vatan partisine vermişizdir.uzun yıllar boyunca küfür ettiğim, terörist olmakla itham ettiğim doğu perinçek'e benden oy gitmiştir. esasen ben uzun yıllardır küfür ettiğim ve terörist olmakla itham ettiğim tayyip'in partisine, chp ve cemaat'e inat oy verecektim ama ulusalcı arkadaşlarım beni ikna etti ve oyumu vatan'a verdim.inşallah vaatlerinde dururlar ve pkk, cemaat, siyasal islamcılar ve chp ile mücadele ederler. zira bu oy, perinçek'in kaşına-gözüne hasta olduğumuzdan değil; chp, pkk ve islamcı şer odaklarıyla mücadele edeceğini söylediği için verilmiştir.hayırlı-uğurlu olsun.new york times'in devamlı doğu ve güneydoğu anadoludaki olayları haberleştirirken ''türkiye kürdistanı'' ibaresini kullanmasını ise mahkemeye taşıyacak olan ekibin içinde bende bulunduğum için zaten vatan partisiyle hafiften bir organik bağım oluşmaya başlamıştı. şimdi bu durum sandığa da yansımış oldu.kusura bakma bahçeli. bizimle değılsın.
aşkın fanatizmini en uçlarda yaşayan akp ve hdp'nin, ntv'de sosyalist, imc tv'de anayasanın ilk maddeleri değişebilir fikrini savunan ( kılıçdaroğlu) chp'nin, türk milliyetçiliğinin kanserli hücresi bahçeli liderliğindeki mhp'nin benden oy alamayacağı seçim olacak.
muhalefet cephesini, anket şirketlerini, hatta akp yandaşlarını bile şaşırtan şekilde sonuçlanmış seçimdir. akp yüzde 49 üzeri oy almış, chp yerinde saymış, mhp dibe vurmuş, hdp ise yurtdışı oylar sayesinde kılpayı barajı geçmiştir.
millet ''istikrar'' demiştir.memnunum :)tek üzen şey ise hdp'nin barajı geçmesi oldu. düşmesini çok istemiştim ama almanya'daki kürtler sağolsun, hdp'yi barajda tuttular. hdp'nin kalesi hakkari değil almanyamış monakoyum.