adolf hitler – Muhalif Sözlük
---------------alıntı---------------
Adolf Hitler, 1889 Avusturya doğumlu devlet başkanı. Nasyonal Sosyalist Alman işçi Partisi’nin (NSDAP) yani Nazi Partisi’nin lideri olan Hitler, 1933’de Almanya'nın başbakanı oldu. 1934’de kendisini Almanya’nın Führeri (lideri) ilan eden Hitler, 1945'deki ölümüne kadar Alman halkını peşinden sürüklemeyi başardı. Almanya'nın üstün ırk olduğuna inandı ve Almanca konuşan herkesi tek bir çatı altında toplamayı amaç edindi. Hitler, bu uğurda birçok Yahudi'yi ve diğer azınlık mensuplarını katletti.
---------------alıntı---------------
bir Türkçü hocamızın dediği aklıma geliyor:"Hitler aslında Türkleri yok etmek istiyordu." ne kadar doğrudur meçhul.
alman führeridir.
engellileri, homoseksüelleri, çingeneleri, yahudileri, solcuları, sendika üyelerini, zencileri, slavları (sırp ve rus olanları daha çok) ve bunun gibi grupları topluca imha kamplarına gönderdi. gazlanarak öldürüldüler.
türkleri yok etme niyeti bence yoktu.
(u: itiraf.com)görüşlerini ve yorumlarını okudukça derin hayranlık ve yakınlık beslediğim üçüncü rayhın başbuğu...

dünya üzerinde kitabı "mein kampf(u: kavgam)" rahatça basılıp, yasaklanmayan ve en çok okunan-satılan ülke bizim memleketmiş, şaş(ır)madım..

adamın konuşma stilinden tutun, kelime vurgularına kadar kendisine karşı koyamadığım bir hayranlığım var. sado-mazo muyum lan yoksa?

---------------alıntı---------------
(i: Eğer bir millet özgür olacaksa; gurura, irade gücüne, meydan okumaya, nefrete, nefrete ve yine nefrete ihtiyaç duyar!)
---------------alıntı---------------

Bir insanla "nefret" kavramına yaklaşımımız bu kadar mı benzer. gün geçtikçe "nefreti sevme"yi sevmeye başladım.
büyük üstad charlie chaplin tarafından daha 1940 yılındayken "the great dictator" adlı filmde yerden yere vurulmuştur.

bana kalırsa sapık bir insandır. çingeneleri, yahudileri öldürme işini anlayabilirim, nefrettir vs. de kardeşim engellilerden ne istiyorsun be?!
daşşaklarının okkasını hesap edecek tartı bugün dahi icat edilemedi. 1938'de almanya'da oynanan almanya - ingiltere dostluk maçında ingiliz futbolculara bile nazi selamı yaptırmıştır hitler korkusu.

http://tinyurl.com/ce43znl
artik direk kendimi onun "kavgam"inda buluyorum. Bir insan bu kadar mi gelecege ve genele hitap eder.. Muselman olsaydi yeminlen evliya diye tgrt'ye filmini cektirirdim!
kabul edilsede edilmesede bir ideal ve ülkü adamıdır. ayrıca kendisini beğenmeyen demokratlar demokrasi ile yönetilen ülkelerin nazizm ile yönetilen almanya'dan daha çok insan katlettiklerini kabul etmek zorundadır. bu değerlendirme ışığında nazist hitler amerikan ve ingiliz demokratlarından daha masumdur.