alevi sorunu – Muhalif Sözlük
açıkça konuşulmayan ama 400 yıldır islam coğrafyasının çıbanı haline gelmiş sorundur.400 yıldır islam teokrasisine ve pratiğine baş kaldırmış olan aleviler, bazen silahlı ve bazen siyasal olarak her türlü muhalif hareketin içinde olmuşlardır.bu muhalif baş kaldırış; kah halife'ye isyan ederek, kah islamik hareketlere sinsi saldırılar düzenleyerek, kah dış güçlerin kontrolüne girerek, kah suriye'deki gibi katliam yaparak, kah türkiye'deki gibi terörü destekleyerek, kah almanya'daki gibi alman istihbaratında ajan olarak çalışarak süre gelmiştir.sözde kendilerinin sadece siyasi islamcılığa karşı olduğunu söyledikleri halde, islamcılarla hiç alakası olmayan sade müslümanlara karşı yaptıkları taciz ve saldırılarda düştükleri çelişkiyi göstermiştir.oluşturduğu dhkp-c, tikko, mlkp gibi terör örgütleriyle, bu millete kan kusturmuştur.sahip oldukları siysi güçle(chp-esad) her türlü kara propagandayı yapmışlardır.ve bu sorun malesef halen konuşulmamaktadır.akp'den umutluydum ama o da bu sorunu gideremedi. oysa ki alevilerin yaptığı en büyük saldırılar hep akp'ye yapılmıştır.islam coğrafyası içinde alevilere, dost eli uzatan tek grup türkçüler olduğu halde, malesef onlarda aleviler tarafından saldırıya uğramıştır. ama aptal türkçüler halen uyanamamıştır. düşmanını görememiştir. zaten kendileri de bir tane bile alevi türkçü gösteremedikleri halde, halen alevileri korumaya devam etmektedir. iyi al koru ne yapayım. kazık yiyen sensin. bana giren çıkan yok.
inkar edilemez sorundur. lakin bir tane dahi alevi türkçü olmadığı iddiası atmasyonun uç noktasıdır. bugün işleyiş tarzlarından, kemalist duruşlarından hoşlanmasam da ırkçılığın uçlarında gezen türkçü gençlik teşkilatları üyelerinin yarıya yakını alevidir. türklerdeki alevi oranının 3-4 katı bu.
aleviliği din sananlar da var böyle bir sorun olduğunu düşünenler arasında. yüz yıllık kürt isyanlarının başlangıcına gittiğimizde alevi falan göremiyoruz fakat yine yüz yıl boyunca isyankar kürtlerin sünni-şafii oldukları, hatta yavuz döneminde bu nitelikleri göz önünde bulundurularak kızılbaşlar üzerine salındıkları gerçeğiyle karşılaşıyoruz. ama neyi kime anlatalım? bu tip genellemeler çok sikko oluyor. dhkp-c'yi pir sultan abdal mı kurdu? mensuplarının bir kısmı da hristiyan, isa peygamber mi kurdu o zaman? gerçek olan şu: alevilik sünnici politikaların hedefi olmuştur ve hala olmakta. kürtlerin alevilikle organik bir bağı yok. tarihsel süreçte biraz da osmanlı'dan bakiye muhalif kimliği nedeniyle alevilik temayülü oluşmuş ve böylece bir kültürel değişim yaşanmış olmalı. "alevilik kürtlere ait bir mezheptir" gibi bir tez sunacak amerikalı varsa belgeli s*kmeye hazırım.(bkz:siktin başlığı eyledin viran)(bkz:gel hele gel gel)
istanbul/gazi mahallesinde, polis sandıkları bir genci saatlerce dövüp, sonra öldüren bu çete kürt değil, alevidir.alevi savunmanızı bana değil, bu gencin ailesine yapınız.https://www.youtube.com/watch?v=P7XvHTkoLVk