euro 2016 avrupa futbol şampiyonası – Muhalif Sözlük
Fransa'da düzenlenen, açılış maçı saat 22:00'de fransa - romanya maçı ile yapılacak olan...falan filan...futbol turnuvasıdır.
Milli takımımızın 3-0'lık ispanya hezimetini yaşayıp en iyi üçüncülük hayaline daldığı turnuvadır. Turnuvada ikiden fazla gol yiyen ilk takım ünvanına sahip olduk. Milli takım taraftarı Arda turan'ı ıslıklamış ve ispanyol taraftarlar tepki gösterip arda turan'a destek vermişlerdir. Aynı milli takım taraftarı 90. Dakikadan sonra türkiye tezahüratlarıyla stadı inletmişler ve dünyaya şuursuzluklarını ispat etmişlerdir. Yani ne taraftar olmayı ne de futbol oynamayı beceremediğimiz bir turnuva olmaya doğru gidiyor. Umrumda mı? Tabii ki değil.

(bkz:biz bitti demeden bitmez)
fatih terim egosuyla muhtemelen sıfır çekeceğimiz turnuva. oysa ki bir fenerbahçeli olarak bugüne kadar güçlü bir şekilde desteklemiştim terim'i. çok büyük yanlışlar yaptı, yani ancak egosunun aklını perdelemesiyle yapabileceği yanlışlardı bunlar. sayalım, euro 2016 kadrosunda ciddi hatalar var. nuri şahin olmamalıydı, stoper için ömer, ersan, yalçın değerlendirilmeliydi. topal'dan stoper olmaz, çünkü o mascherano değil. kaldı ki topal'ın en verimli olduğu bölgeyi de boş bırakıyorsun, iki zarar birden. ispanya karşısında 2-0 geri düşünce oyuna nuri şahin'i almak pek izah edilebilir bir tercih olarak gelmedi bana. 2-0'ı mı koruyacaksın, maç başından beri beceremediğin set oyunu kurmayı mı deneyeceksin? volkan şen, emre mor gibi dikine süratle gidebilecek oyuncuları tercih etmeliydi artık. bu böyle gider, fatih terim kendi egolarına kurban etti maalesef milli takımı.

son ispanya maçında arda turan'ın triplerine de değinmek lazım. yahu takım 2-0 geriye düşmüş, puan almanın çok önemli olduğu ve telafisi olmayan bir maçtasın, hızlı atakta topu bekletip kendi hücumumuzu kesiyorsun taraftar da ouuvvv çekiyor sana, kalkıp niye diyaloğa giriyorsun, haksızlar mı? yorumlara göre milli takımı bırakabilirmiş. arda kusura bakma, şu halinle olsan ne yazar olmasan ne?

türk futbolcularda böyle garip bir mantalite oluştu. gökhan gönül'de de var aynı şey. bizim medya şişiriyor bunları, yok alves'i keser yok her takımda oynar. nereye oynar ya? gökhan gönül şu formuyla bate borisov'da oynar ancak. arda da keza öyle. barcelona gibi bir sistem takımında senin yerine manavdan ahmet'i koysalar da sana yakın bir performans zaten gösterebilir. sen ekstra ne yapıyorsun, onu anlat. anlat yani. milli takım sensiz bir hiç mi, sen misin bizim totti'miz? herkeste bir havalar, tripler, egolar tavan..

umarım 2018'e fatih terim'siz ya da fatih terim'in egolarından arınmış olarak gideriz/gidebiliriz. şu milli takımda hak eden, sezonda iyi oynayan oyuncular görev almalı. sezon boyu oynamayan nuriler, ardalar, maç eksiği olan buraklar, canerler, formsuz gökhanlar oynamamalı. kusura bakmayın, milli takım goygoyu yaparken unuttuğunuz bir şey var, sizler türk milli takımının önünde değilsiniz. ya bu formaya hizmet edeceksiniz mücadelenizle, ya da eleştiriye tahammül edeceksiniz.

bir de dipnot, arda bey milli takımı bırakabilirmiş ya, kendisine ouuvv çektikleri için. bu adam böyle bir şey yapsın, volkan demirel'in karısına kızına hem de türkiye'de ana avrat küfredilen ortamdan sonra maça çıkmamasını gözönüne alarak aynı medyamız neyin neresine koyacak arda'yı, bakacağız.
Gönlüm polonya ve macaristan'dan yana ama favorim almanya. Türkiye'mi? ispanya maçınının ilk yarısından sonra maç 7'ye 8'e gitsin diye dua ettim.
Milli takımımızın 2-0'lık çek cumhuriyeti galibiyeti ile gruplardan çıkma umudunu e grubunda oynanacak maçlara bıraktığı; Belçika'nın isveç'i ve italya'nın irlanda'yı yenmesini veya maçların beraberlikle bitmesini beklediği turnuvadır.
ancak 3. maçta milli takımımızın adam gibi oynayabildiği şampiyonadır. evet tur şansımız sürüyor, her zaman olduğu gibi başka takımların sonuçlarına endeksli biçimde. olsun, tek maçlık bir oyunla tur atlayabilmek de büyük iştir.açıkçası taraftarların 2008'den beri bir şampiyonada yer bulamayan milli takıma özlemleri had safhadaydı, yani sinyor fatih terim'in "milletçe de iyi hazırlanamadık" bahanesi hikayeydi. milletçe gayet iyi hazırdık, o kadar hazırdık ki salak saçma bir sürü parça marş diye her eline mikrofon alan tarafından seslendirildi. hazırdık yani, aslolan terim'in takımı sportif açıdan hazırlamış olmasıydı.ilk iki maç berbat bir oyun vardı sahada. hırvatlara ve ispanyollara yenilmeye değildi tepki, hedef saptırıyorlar. bugünkü gibi her hava topuna sıçrayıp her ikili mücadeleye giren bir takım olsaydı kimse ağzını açmazdı. tabi terim'in egosundan ötürü yaptığı yanlış tercihlerin de oyunumuzu etkilediğini unutmamalıyız.ismail köybaşı doğru tercihti, emre mor ve volkan şen de doğru tercih hanesine yazıldılar. iyi mücadele ve doğru oyunla çok şükür ihtiyacımız olan skoru aldık, inşallah bugünkü maçların ardından tur atlamış oluruz.arda turan'a gelince, bugün çok koştun çok yoruldun arda, herkesin de tebriğini aldın. peki maç sonu çıkıp "hepinizden hesap soracağım" tavırları ne oluyor? yahu sen sedat peker misin? bir de oluk oluk kanımızı akıt, gel kaptan diyelim sana. neyse, karışık duygular ve çalkantılı milli takım atmosferi içindesin bu yüzden sözlerimi turnuva sonuna saklıyorum. koş, mücadele et, formanın hakkını ver, laf yetiştirme millete.