ismail metin temel – Muhalif Sözlük
vekaleten 2. ordu komutanlığına getirilmiştir. Adamdır kendisi. megane yerine mercedes almamıştır. Milletin parası oğlum o bize bu yeter demiştir.
sadece ve sadece asker gibi davranarak her zaman en dogrusunu yapmıstır.

türk ordusunun en nitelikli unsuru özel kuvvetlerdir, türk ordusunun en vurucu birligi de bolu komando tugayıdır. gerek yurt icinde, gerek sınırötesinde, gerekse uluslararasi isbirligiyle yapilan bir operasyon olsun, ilk önce özel kuvvetler ve bolu komanda tugay görev kuvveti olarak planlanır.

ısmail temel pasa nin tüm subaylık yasami özel kuvvetlerde gecmistir, general olduktan sonra da bolu komando tugay komutanligi yapmistir. umarım askeri yeteneklerinin ne derece üst duzey oldugunu anlamıssınızdır.

nasıl bir asker oldugunu söyle bir anekdotla anlatayım; jandarmadan cok samimi bir arkadasim vardı, tegmenken hakkaride bir yerde bir üs bölgesinde. bütün komutanlarda bir telas var. ertesi gün ismail temel paşa gelecek. terörün cıkısta oldugu yıllar. yollar emniyetsiz, helikopter pistini hazirlamislar. sabah 6 gibi bir siyah araba yaklasiyor, taburdan geldi saniyorlar, araba geliyor icinden ismail temel pasa cikiyor. eskort, tank top yok. diyarbakırdan gece yarisi atlamislar, sabaha cukurcadalar. böyle gelis en emniyetli intikal demis bizimkine. bahsettigi yolda tanklar bile uygun sartlar olusmadan hareket etmiyor.
korgeneral iken zeytin dalı operasyonunu yönetmistir. bu operasyon kıbrıs barıs harekatından cok daha büyük ve zorlu bir operasyondu. gerek hava gerekse kara operasyonları inanilmaz basarıli planlanmis ve yönetilmistir. harekat öncesi afrin bölgesinde 5000 civarı pkk lı vardı, bunlarin neredeyse 4000 tanesi öldürülmüstür. pkk tek seferde bu kadar astronomik kayıp daha once hic yasamamisti. ılk gunler reddetseler de daha sonra pkk bütün bunları kabullenmek zorunda kaldı. afrin harekatınin büyük kısmı teroristlerin toptan imhası ilkesiyle yürütüldü, sadece afrin merkezde kalan son grupların sehir catismasi olmasin diye sehirden kaçışina izin verildi.

15 temmuzu biraz arastirirsaniz komutanligini yine adam gibi yaptigini görebiliriz.

Malesef mevcut hükümet tarafından harcanmış gitmiştir.