darbeler altında – Muhalif Sözlük
öncelikle uğur mu dersiniz yoksa ertesi günün tatil olması sebebiyle mi yahut cuma gününün mübarek olmasından mı kaynakandı dersiniz bilinmez. ama 27 mayıs 1960, 12 mart 1971, 12 eylül 1980, 28 şubat 1997, 27 nisan 2007 ve 15 temmuz 2016 girişimleri hep ama hep cuma günü gerçekleşmiştir. (u: Cuma hutbesine atarlanan subayın darbeye kalkışması
)
Darbeler için daima tu kaka denir fakat çoğu zaman gerçekleşen darbeler destek görür. 1960'ta gerçekleşen darbeyi trt radyosunda okuyan kişi alparslan türkeş'ti. 1971 muhtırası gerçekleştiken sonra demirel istifa ederek başbakanlık görevinden ayrılıyor. o tarihlerde bir genç muhtıra veren darbecilere teşekkür mektubu yazıyor. o kişi cemil çiçek'ti.


BAşarıya ulaşan darbeler kesinlikle destek bulur. 1980 de zerrin özer "bekliyordum çok sevindim." diyecekti. bülent ersoy "çok memnunum, enver paşa'ya teşekkürüm sonsuzdur" dedi. sezen aksu "zamanında ve yerinde bir karar" dedi.

http://img01.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/58665_20110911083659.jpg


Siyasetçilerde destek verir. Burada fazla uzatmayacağım niyetim Turgut a çakmak. 22 ay boyunca türlü işkenceler yaşanırken Darbe hükümetine bakanlık etmişti.


Cemaatler var fetullah haydar baş vs... Gülen o dönemde herkesle iyi geçinmiye çalısıyordu ve bu gücün nereden geldiğini kimse açıklayamıyordu. İlk okul mezunu bir vaiz liderlerle kolkolaydı.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSad17-wwAP8JCEX88G35VNsk3wNxt0NUVIVYmBKJBFII6FDWrc-bPPUMk
http://aktifmedya.com/images/haberler/2016_02/gulen_ile_ciller_arasindaki_munasebet_nasildi.gif

http://www.furkanhaber.com/wp-content/uploads/2014/01/sleyman-demirel-ve-fethullah-glen.jpg

https://ismailagahaber.files.wordpress.com/2012/02/akit-gazetesi-04-02-2012.jpg

http://www2.superhaber.tv/sites/default/files/styles/ikisutun/public/field/image/vefovnmefbrt.jpg?itok=g7iUiJmN


Nurlu hayatlardan bildiğimiz yaşar tunagür'ün turgut özal'ın ticari ortağı olduğunu söylemekte fayda var.

hazır girmişken ufuk açsın içişleri bakanlığı'nın 12.8. 1965 tarihli raporuyla atatürk düşmanlığı yaptığı iddia edilen Buna rağmen Tunagür diyanet işleri başkan yardımcılığına atar ve suudilerin petrol şirketi aramco ve rabıta örgütüyle ilişkileri belgelenir. Hemde dış eşleri bakanlığı tarafından.


turgut özal da 22 ay darbe hükümetine çalıştıktan sonra istifa edip amerika'ya gider. döndüğünde parti kurar. kenan evren'den siyaset yapmak içni izin ister, çoğu kişiyi reddeden evren özal'a izni verir. Gerçi böyle şeyler hep başka olur bizde.

https://www.youtube.com/watch?v=Wwy3dD8OVno

Bu arada Abd İle ilişkisi olmayan cihatçı islam lideri olmadığını söylemekte fayda görüyorum.

Hikaye yi uzun uzun anlatmaya gerek yok bu erdoğan'ın dizinin dibinde oturduğu hikmetyarla amerikanın arası açıldığında erdoğan terörist ilan etmişti.

o dönemler abd rakidal islamcı iran'a karşı ılımlıları destekliyordu. ılımlı islam teriminin sahibi, daniel pipes...pipes 2007'de abd'nin türkiye'de akp'yi artık desteklememesi gerektiğini söylemişti.
Hazır konu açılmışken raşid el gannuşi den de bahsetmeden edemeyeceğim.


-- spoiler --
metiner kitabında erdoğan'ı ilk nerede gördüğünü anlatıyor. 1989'da erbakan önemli bir ismi türkiye'ye ağırlamış. ev sahipliğini istanbul refah teşkilatı yapmış. yani erdoğan. ağırlanan isim de raşid el gannuşi.

raşid gannuşi tunus'taki islami bir hareketin lideri. 1980'e londra'ya sürgün ediliyor. kendisini müslüman demokrat olark görüyor. yani radikal değil. humeyni gibi olmadığı için batı'nın desteğini görüyor. el kaide'ye karşı ama ab'ye karşı değil. tam bir ılımlı yani.

gel zaman git zaman, batı destekli arap baharı ilk olarak tunus'ta yaşanınca hemen ülkesine dönüyor. 24 ekim 2011'de oyla iktidar oluyor. ingiliz kraliyet uluslararası ilişkiler enstitüsü olan chatham house'tan ödül alıyor.


-- spoiler --

http://www.haberdemeti.com/images/haber/3687.jpg

chatham house: sevr anlaşmasının mimarı.

27 ocak 2015 günü abd kara kuvvetleri komutanı org. raymond odierno, org. akar’a pentagonda “liyakat lejyonu” taktı.Gurur duyduk .. .

http://media-cdn.t24.com.tr/media/stories/2015/01/page_cuvalci-generalden-kara-kuvvetleri-komutanina-liyakat-nisani_620652653.jpg


Türkiye kaddafi yi indirmek için harekat düzenleyen nato donanmasına iki gemi gönderdi. nato donanması libya'ya saldırdı, kaddafi'yi devirdi. harekata komuta eden amiral geminin adı neydi: (gbkzl: andrea doria
: andrea doria)

nerden hatırlıyoruz bu ismi preveze'den bizim komutan kimdi (gbkzl: barboros hayrettin paşa
: barboros hayrettin paşa) Ne yapmıştı barboros. Kuzey afrikada toprakları feth eden osmanlı paşası. İçim hala sızlıyor libya denildikce.

http://blog.milliyet.com.tr/1974-kibris-cikartmasinda--turkiye-ye-destek-veren-tek-lider-olan-kaddafi-ye-haksizlik-yapiyoruz/Blog/?BlogNo=314475