1 ocak 2017 reina saldırısı – Muhalif Sözlük
Ortaköy'de ki reina isimli meşhur gece kulübüne, yılbaşı kutlamaları esnasında düzenlenen silahlı saldırıdır. 39 kişi yaşamını yitirmiş, 65 kişi yaralanmıştır. Emareler, faili Işid olarak gösteriyor. Örgüt ne olursa olsun, bu saldırı; kemalist darbeye zemin oluşturmak için memlekete düzenlenmiş bir yılbaşı operasyonudur. Düzenin, memleket için çekeceği son film olan "kemalist darbe"nin senaryosundan bir sahnedir. Bugün başrolde, çağdaş(!) yaşamlarına tepki olarak, islam adına(!) katledilen yurttaşlarımız vardı. Yarın kim bilir; bir cemaat, bir ideoloji, bir etnik kimlik veya bir dini mezhep... Daha nice laiklik temalı terör ve şiddet sahneleri bizi bekliyor olabilir. Bazı genç subaylar "memlekette huzur ve güven ortamının yeniden tesisi içün" daha huzursuz ve daha güvensiz bir ortamın oluşmasını bekliyor olabilir. Dün, "güç ve iktidar" karşılığında boyunduruğu altına girdiği emperyalist devletlerin direktifleri ile; savaştan yorgun çıkmış bir millete, iktidarı süresince her türlü asimilasyonu dayatıp empoze eden kemalizm; bugün tarihin tekerrür etmesi için gün sayıyor olabilir.

Edit: @2; kim cesede küfretmiş ve kim korkudan eline silah alıp insan öldürmüş veya öldürenleri desteklemiş? Ne bir cesede küfrettim, ne de bir terör saldırısını destekledim. Ben sadece, saldırının hangi zihniyete hizmet ettiği yönünde bir görüşümü, bir düşüncemi belirttim. Işid'e entrylerde methiyeler düzüp, başkalarına Işid'ci yaftası yapıştırmanı da yadırgamadım. Belki de darülharbin müslüman üzerinde böyle yan etkileri vardır. Yıllık iznin varsa memlekete gelmeni, bir karadeniz turu yapıp temiz hava almanı sana tavsiye ederim sözlükdaş.
işid tarafından gerçekleştirilmiş terör saldırısıdır.lakin ciddi anlamda işsiz veya sosyal sorunlar yaşayan sözlükdaşımızın, bu elim olay üzerinden nasıl siyaset yaptığını ve kutuplaşmış ülkemizin daha fazla nasıl kutuplaştırıldığını göstermiştir.gözünü seveyim, sırf farklı sosyal sınıflardan veya farklı inanç/kültürden geldiği için adamların cesedine küfredip, sonra ''kemalistler gelecek bizi s*kecek'' edebiyatı yapmanın anlamı nedir? kemalistten korkuyorsan, ellerine fırsat verme. silah alıp insanları öldürme.sırf yılbaşı kutluyorlar diye adam öldürmek nasıl bir kafadır amk? bonus sevap mı kazandın?şu psikopat zihniyete, değil kemalizim, dünyadaki bütün ''izm''ler birleşip savaş açsa yeridir. vallahi de yeridir, billahi de yeridir.