polis – Muhalif Sözlük
(u: hiç girdi olmaması komik ve düşündürücü) (u: gb)

ordumuz tskya ait alanlar dışındaki merkezi yerlerde görevli asayiş sağlayıcı kolluk kuvvetidir.

eskilerinin yerini alan şimdiki bebeler hiç teşkilata yakışmamakta.

kalite artması bu değildir ki. polis dediğin behzat ç. 'deki gibi olacak. şimdi çok fazla kalmadı emniyetteki şubelerde o polisler. ararsanız belki mumla karakollarda bulursunuz ama 30 yaş üstü..

(bkz:kemikkıran komser)
(bkz:hortum süleyman)
based on true story

((b: bir gün))

- kimlik görelim beyler
+ sen polis misin?
- evet.
+ nerden bilelim, sivilsin göster bakalım polis kartını..
- ya uzatma, bsg
+ sen kime küfrediyorsun lan (u: fidanların tutturulduğu sopa) (u: yerinden çıkarılır) (u: ve polis dövülür.)
- laaaahnnnn, ah... (u: komalık) (u: rapor almak)


((b: 21. gün))

- yaz kızım: sanığın daha önce herhangi bir suçtan yargılanmayıp sicilinin temiz olduğundan ve müştekinin hukuki sorumluluk arzeden bir görev esnasında olmayıp aynı zamanda resmi belge gösterimini sanıktan sakındığından,

sanığın beraatine...

+ ama hakim bey???

- lan bsg, ben sizi biliyorum gene ne artizlik yaptınız çocuğa kim bilir.

(bkz:gezgin abdal) (u: kahraman)
(bkz:polisi sevenin olmaması)
(bkz:yazık)
MAALESEF.. artık devletin değil hükümetin polisliğini yapmaktadırlar! o yüzden "tsk" kısaltması onlar için daha makbuldür:

lügatlerde bulunamayacak kısaltma ve manası için;

tsk: "(b: tayyip silahlı kuvvetleri)"
2006 yapımı onur ünlü filmi.Haluk bilginer musa rami adlı bir polisi canlandırmaktadır ama filmin başında yer alan dövüş sahnesi haluk bey'in bizden de genç olduğu izlemini oluşturur.ayrıca filmde haluk bilginer içki içen ama cuma namazına ayrı bir ehemmiyet veren bir polistir.cemmat-polis ilişkilerine o zamandan değinmiştir mi yoksa yönetmeni onur ünlü'nün parmağı var bilinmez.

(bkz:şiddete meyyalim vallahi dertten)
Turk bayragi tasiyan, milli bayramlari kutlayan halki yasli kadin felan demeden copu ile tanistiran tsk mensubu.

bir tanesi gecen ay aykiri hareket etmis, yol kesip arama yapmak isteyen pkklilara kursun yakmis tunceli-erzincan hat minibusunde.. bir iti vurup digerini yaralamasi kahramanlik mi? hayir tabi ki.. bu hukumete ve bu emniyet teskilati mudurlerine dikkat etmeksizin yapilmis şovenist(!) bir harekat olmus. cunku isin detayinda sofor ve yolcular bunu istememis ve hatta kendilerini hastaneye kadar goturmus olmalarina ragmen adam hakkinda suc duyurusunda bulunmuslar c.bassavciliginda..

hak etmis! yer ve zaman kombinasyonu.. akilli olsun! bu satlik hukumet, bu okuz teskilat ve bu mal yigina aldanip yapilan hareketin beklenen mukafati(!) iste boyle kol gibi girer!
kendilerine vaktiyle bir kesimin genelleme yaparak topyekün bir silahlı kuvvetleri red ve inkar ettiği gibi bugün topyekün haksızca yerilen kolluk kuvvetleri.
dün tsk üzerindeki alevi-sol etkisi sebebiyle orduyu topyekün kötülemiyor isek bugünde üzerindeki cemaat etkisi sebebiyle emniyet teşkilatını topyekün kötülemek haksızlıktır.