kenan evren – Muhalif Sözlük
boş vaktinde; hadi bu gün de ihtilal yapiim netekim diyip, saç teli düştüğünde yerin ve göğün figan ettiği, birçoğu günahla tanışmamış 15-yaş üstü binlerce ülkü fidanının kolunu kanadını kıran, "asmayip beslesemiydik, bir o taraftan bir bu taraftan astik" vecizeleriyle çağ açıp çağ kapayan, ozan arifin de hüseyinler ölmez şiirinde de övgülere mazhar olmuş zevattandır.

(bkz:ülkü fidanları)
"asmayalım da besleyelim mi?" diyerek bir sağdan, bir soldan asan darbeci. birileri 1980 ihtilaliyle idam edilenlere ağlayıp yargılayacağız diyordu, ne oldu ki onlara?
marmariste ikamet eden, Türkiye Cumhuriyetinin 7.cumhurbaşkanı, asker emeklisi, 12 eylül 1980 ihtilalinin mimarı, binlerce insanın katili.
Mustafa Pehlivanoğlu'nun suçsuz olduğunu biliyorduk,ancak idam kararı verilmişti,geri dönemezdik diyen,şerefli Türk Ordu'sunun şerefsiz General'i..Dilerim Allah'tan kolay can vermen nasip olmaz.
yargılanma bahanesiyle nasıl hiçbir ceza alamayacağını izleyeceğimiz ve evetçilerin mars olup nasıl kandırıldıklarına şahid olacağımız filmin baş aktörü.
yaptıklarının hesabını ödeyecek kadar uzun yaşamasını temenni ediyorum. imralıdaki it bir bu ikidir gözümde.
kötü bir ressam ayrıca sorgusunda 12 eylül için " pişman değilim, yine olsa yine yaparım" demiştir.
memleketi parçalanmaktan kurtaran genelkurmay eski başkanı ve yedinci cumhurbaşkanı. hizmetlerinden dolayı saygıyla anıyorum.