küfretmek – Muhalif Sözlük
toplumca yadırganmış veya ayıp kabul edilen ifadeleri ağır bir dil-mana vasıtasıyla apaçık bir biçimde söylem veya yazı ile kullanmak. hakaretin en ağır ve en âyân hali.

bence de; dünyanın en zevkli, en çok gereken, en manidar ikinci eylemidir. cümle sonunda "nokta" ne ise, küfür etmek hitabette odur. ya da söz grupları arasındaki bağlaç veya virgül neyse, konuşmada da karşılığı odur.

çok fazla yapıldığında veya dinlendiğinde kalbi kararttığı söylenir inancımızda. ammavelakin benim insanımın ağzına da çok yakışır. bu kadar üsturuplu, ahenkli, candan, üretici, karizmatik ve muharrik ifadelerle küfür eden başka bir millet dünyada yoktur.
Arkadaşlar arasında samimiyet göstergesi olabiliyor bu eylem. Neden olduğunu anlamadığım bir şekilde arkadaşlar arasında argo kelime küfürden çok daha fazla tepki çekiyor. şu iki kanka gence bakalım:
- Naabüün be anuna koduumun
- iidir. Sen naabüün anucuk aazlı

Bu diyalogların akabininde enseye şaplak göte parmak gidildiği gayet görülmüş ve onaylanmıştır. Genellemek gerekirse bir kişiye küfür ettiğinde eğer o adam kızmıyorsa hatta sırıtıyorsa siz kankasınız demektir. ilginçtir ama öyle işte.
hoş karşılamadığım, mevlayı zikreden dillere hiç yakıştıramadığım ve burada ısrarla kullanılması sebebiyle sözlükten ayrılmama sebebiyet veren sözcük öbekleridir (u: allah a emanet)