yabancılarla evlilik – Muhalif Sözlük
kendi memleketinin vatandaşı olmayan kişilerle yapılan evliliklere denir.

ülkemizde bir aralar almanlarla yapılan evlilikler revaçtaydı. şimdi atbaşı ruslarla yarışıyorlar. 3. sırada asyalılar geliyor.

türk erkeğini anladık da, türk kızları da yabancıyla evliliğe meraklı. işte o konuda kızsam da birşey diyemiyorum. ama kızıyorum ha, üzülüyürum... (u: bsg sımaylisi)
yabancı kavramından ne anlanıldığına,ırk bilincine ve hassasiyetine göre kabulünün kişiden kişiye değiştiği olgu.soyda en az 7'de 4 türklük arayan türkçü tez kabul etmez.
yabancı kavramının neyi karşıladığına bakmak gerekir. dinen mi yoksa ırken mi yabancı olduğuna göre farklı yorumlar getirilebilir. dinen yabancı biriyle ve o kişinin müslüman olması şartıyla yapılacak olan evlilik dini yönden getirisi olan bir evlilik olur. bunun yanında ırken yabancı kişilerle yapılan evlilikte ise soy özelliklerinin karışması yanlış sonuçlar doğurabilir.
armut dibine düşer.
ermeni tohumu.
ata da soy gerek, ite de.
bokun soyu.
soy asma soyuna çeker.
soydur çeker, boktur kokar.
(u: gibi)
atasözleri ve özdeyişlerimiz de ırken yabancı kişilerle yapılan evliliklerden dolayı ortaya çıkacak kötü sonuçlara binaen söylenmiş sözlerdir.
birinci murat gibi pek çok osmanlı sultanı da böyle evliliklerden doğmuştur. birinci murad'ın annesi tekfurun kızıdır ama bu durum sultanımızın şehadetine mani olmamıştır. zararsız bir şeydir "yabancılarla evlilik".
erkek yaparsa normal, kız yaparsa anormaldir bana göre. çünkü türk kültüründe soyun babadan geçtiğine inanılır.
"Gecmisteki, su anki ve gelecekteki Dusman" olarak nitelendirilebilecek irklar icin kultur/dil/anane bakimindan guclulerse mevcut soy acisindan tehlikeli olabilmektedir, el hak dogrudur. Lakin bizimle siyasi yonden tarihte hic bir bagi olmayan veya siyaseten hic bir zaman tehlikeli alakasi olmayan turk kulturuyle yarisamayacak etniklerle evliliklerde hesap kitap gozetilerek yargi verilmesi gerekir. Turki devletlerin hakim soylarinca ruslarla yapilan evlilikler "soy ceker" tezini dogrulamaktadir. (bkz:Satun)

Lakin isin siyasi boyutu da gozden kacirilmamalidir. Tarihte her yabanci ile evleneni cikarirsak geriye sahiplenebilecegimiz turk buyugu iki elin parmaklari kadar kalmaz. ılk turk devletlerinden sonuncusuna kadar bu vaziyet ortadadir. Mete'den Kursad'a, meliksah'tan fatih'e.. Onemli olan o hal ve lahzada gucumuz, konumumuz ve genel gorunumdur. Cozum, siyasi atak, plan, program vs. Goz onunde tutulabilir. Johor ve aceh sultanliklarinin osmanli bagliligi bu aile baglari sayesinde percinlesmistir! Mogol hanedanliklarinin turklestirilmesinde kaybeden biz degil onlardir, bize kazandirilmasinda artida/faidede olan biziz!

Yine de Gunumuz icin dogru bir onermedir. Genel itibariyle de kazanci pek fazla gorulmemistir, dogrudur! Yalniz dedigim gibi hic bir sekilde dusman kategorisine girmeyecek yabancilar icin biraz esnetilebilir gorusu hakimdi bende onceden. Gonul ferman dinlemez evet, lakin savundugum degerler ve gorusum neticesinde saf kan turkluk taraftari oldugumdan haldeki ve yakin gelecekteki menfaatimiz icin cocuklarimin bertaraf edilmesine raziyim. Lakin egitim ve suur durumu hep goz onunde tutulmalidir. Hepten dislama yerine onemli gorevlere getirilmeme serhi dusulmesi kanisindayim. Boyle yapmazsak cocugu ana tarafina itmis oluruz ki sonraki nesiller icin asimilasyon gibi daha kotu sonuclar dogurur.

Eger devlet ve millet icin millilestirme politikasi gudulecek ve bunda pratik uygulanabilirlik acisindan saglam kurulacaksa basimi giyotine uzatmaktan cekinmem, yine de!
batılı kadınla yapılanı makbuldür. kürt, arap, laz, çerkes gibi geri ya da doğulu milletlerle yapılıyorsa terstir, haramdır.
mal anadoluluların yabancı evliliği genelde şöyle gelişiyor;

- bağyan du yu layk ays krim?
+ yeah
- hamit ağbe, iki dondurma getir bize, gız (b: vericik)(u: kahraman maraş stayla) (u: gelicik, gidicik, vericik)bana!

sonra bu oluyor:
http://tinyurl.com/ms6gwsk

tanım: sümüklü otel hademesi ile şişko gavur turistin evliliğidir.