ödemeli arayan eski sevgili – Muhalif Sözlük
sizi kullanmaya devam etmeye çalışan eski sevgili modelidir.canı sıkılmıştır ama sizin için kontör harcamaya değmeyeceğini düşünür.yüz vermeyin kardeşim böyle insanlara.ödemeli arama yapıyorsa yuh derim ben ona!
şansını deniyordur,argo tabirle zarf atıyordur,eski sevgili ödemeyi kabul ederse ışık doğudan yükselmiş demektir,kabul etmezse,etmesindir.belki canı sağolsun denir,belki kaf kaf kaf sin sin sin ...
eğer kabul edilirse karşı taraf bayram eder. kabul edilmediği takdirde karşı taraf '' ya pardon el alışkanlığı'' diye bir mesaj atar ve olayı kapatmaya çalışır. asıl amaç sizi yoklamaktır.bir de bunun farklı versiyonu vardır. eski sevgili bir mesaj gönderir ve mesajda çok alakasız birşey yazmaktadır , anlamazsın , noluyo amk deyip derin düşüncelere dalarsın ve karşı tarafa hayırdır bişeymi oldu yazarsın. karşı taraf yine aynı hikayeyi anlatıp ya pardon arkadaşa atıyodum sanamı göndermişim özür dilerim yazar. çokça başıma geldi bu olay. işin kötü yanı eğer kızı henüz unutamadıysan eben skiliyor tekrardan bağlanmak hatta ilişkiye yeniden başlamakla noktalanabiliyor bu olay.

(bkz:teknolojinin zararları)