sevgililer günü – Muhalif Sözlük
kapitalizmin aşkı da potasında eritebildiğinin şovunu yaptığı 14 şubat günü. "hediye almazsan, hatta pahalı bir hediye (tek taş gibi) almazsan sevgilini sevmiyorsun!!!" manasına gelen reklamlarıyla, çok kişiyi şüpheleri yüzünden hediye almaya mecbur eden sistemin bayram günüdür. sistem, bayramda, aşkı sadece dükkanlara kırmızı kalpler asarak standartlaştırma yoluna gider. kısaca, 14 şubat, aşkın cenaze günüdür. ayrıca, bu gün; sadece kadınların hediye beklentisi üzerine odaklanışıyla dikkatleri üzerine çeker. sanki kadın, hep erkek tarafından pohpohlanması gereken, sadece hediyelerle avutulan bir kukladır ve erkek hediye beklemez. erkek büyük işlerin, meselelerin adamıdır. kadınla bunları konuşmaz, kadın anlamaz gibi bir hava vardır. toplumda da bu hava hakim değil midir zaten. bunu da oldum olası anlayamamışımdır.

sevgilime hangi gün hediye alacağıma siz mi karar veriyorsunuz amk dedirtendir ..
tanım entrysini okuyunca "ne yazarsam yazayım aynısını yazacam zaten" diye düşünüp yazmaktan beni caydıran + verip toz olduğum başlık..

özellikle "insanı şüpheye düşürme" çözümlemesi insanımızın tuzağa düşürülüş biçimini iyi ifade etmiş..

helâl olsun..
Her sene eski sevgililerimi hayirla ve dumanla yad ettigim gunlerdir. Su ana kadar sessizligini hicbiri bozup da surpriz pardon dangalaklik yapma pozisyonunda bulunmamistir.

6 yildir Ne kadınlar sevdim zaten yoktular misrasini agzima sakiz yapmis zaman araligindan biridir. Birsey degismez, "kafami sikim.."lerle hayat devam eder.

Seni seviyorum aşkim, gerisi yalan..
düşünme boş gelen arabaları uzun yollara bakan gözlerin dolmasın artık öyle sessiz kalma bekleme birilerini beklediğin, istediğin şeyler öyle bir yerde biterki şaşırırsın. sana göre değil sahilde yalnız yürümek, otobüse bindiğinde emin olmak için şöföre ya da yanındakine sor yanlış gidersin, evden çıkarken ocağı iki defa kontrol et kapıyı kilitledin mi diye düşün yoksa yıkar seni bu hüzün. sevginin günü mü olurmuş sadakatsiz sevgi mi olurmuş diye fazla dert etme. insanın kalbine giden yol basit ama yüklü bir maliyeti var önce bunu öğren! karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarına dikkat et yoksa sakın geçme sakın! bir hikayeyi zaman değil acı eskitir. kendine mesafe koyma duraklarda beklerken önüne bak havaya bakma! dedim ya sevginin günü mü olurmuş sadakatsiz sevgi mi olur. kötülüğün en büyük kaynağı çaresizliktir. sen ne kadar çaresiz olsan da kötü olmamak için gayret et yoksa yıkar seni bu hüzün.
sevgilin varsa mübarek gün. yoksa kapitalizmin ayak oyunları bunlar falan filan. bir mübarek kandil gecesi değil ama.
önceleri klasik kapitalizm, aşkın monakoymak, zart-zurt diye karşı çıktığım, sonraları, ''mk insanın sevdiği ile hediyeleşmesinin ne zararı olabilir?'' diyerek direksiyonu kırdığım dava. öyle yani.(u: bgv)
cocuklarimin dünden beri birbirlerini yemelerine sebep olan gün.
mesele anlasilmis. hediye verme kavgasi ve aglayislari imis. (u: en nefret ettigim erkek cocugun aglamasidir)(u: basima geldi)
o degilde sonra büyük oglum demez mi anne karar ver kimin hediyesini kabul edeceksin. insanin bir tane sevgilisi olur üc tane degil.
bir yerde hakli ama böyle de secim olmaz ki...