kerkük – Muhalif Sözlük
ırak'ın kuzeyinde yer alan il. tarihi olarak türkmendir. 1976 - 2006 yılları arasında Tamim (At-Ta'mim) ili. kürtler ele geçirmiştir.
kerkük anadolu türklüğü için bir davadır. bizim için urfa neyse, elazığ neyse, izmir neyse kerkük de odur, o olmalıdır.

türk'ün sanatkar kişiliği kerkük'te ortaya koyar kendini. derler ki; bir kısım türkmen yahya kemal'le karşılaşmışlar bir mecliste. birkaç hoyrat patlatmış kerküklüler tabii. yahya kemal hayran kalmış. nasıl kalmasın? böyle cinaslı kafiye dünyanın neresinde var? el-cevab: sadece ve sadece kerkük'te!
türkmeneli davasının öksüz gülü,kürt'e fırsat verme ya rab yakarışının haklılığını ortaya koyan şehir,somali'li yamyam kadar düşünülmeyen,halepçe kadar anılmayan,filistin kadar umurda olmayan esir türk yurdu.
kerkük benim demek ayrı gördüler,şu döşüme paslı hançer vurdular,sanki benim özevime girdiler.oğlum gibi ağlayan vatan kerkük.(Ali Kınık)
türkiyede ki türk milliyetçileri'nin yıllardan beri söylemden ve romantik şiirlerden başka kendisi için hiç bir şey üretemediği ve özellikle 2.ırak savaşından sonra tamamen kürt ve arapların insafına bırakılan kadim yurt.
demografik yapısında yapılan tahribatlar ile artık bir türk yurdu olma hüviyetinden hızla çıkan,türk devleti'nin kendisine müttefik olarak barzani'yi seçmesinden sonrada iyice yanlızlaşan vatan.
çuval olayından sonra kaybedilmiştir,feveran boşuna.
toplu tecavüz imali olan k.rtler'in eline geçmiş olan cennet vatan köşesi.

"ömrümde sevmezdim Arab'ı, K.rd'ü,
çekti çadırını karşıma kurdu."
trt'de ''kürt şehri'' diye lanse edilen türkmen yurdu.
bu sözü kanal d, stv, cnnturk gibi kriptolu şerefsizlerin kanalı söyleseydi belki bu kadar dokunmazdı ama devletin kanalı trt söyleyince çok koydu.

önce yanlışlıkla söylediler sandım ama spiker 4-5 kez ''kürt şehri'' cümlesini tekrarladı.
devlet bile kürt diyor. ben niye türkmenler için bu kadar kendimi parçalıyorum bilmiyorum.
zora düştük, hızır yok.