sivasın ötesi – Muhalif Sözlük
başbakanın mhp'yi gidememekle, oy alamamakla vurduğu coğrafya. kürt'ten, köpekten nasıl oy alsın mhp? ığdır, kars, ahlat gibi türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerde var zaten. hakkari'de mhp'nin olmaması utanılacak veya başarısızlık olarak addedilecek bir durum değildir. mhp'nin orta anadolu'dan çekilişi, türkler'in yoğun olduğu yerlerde akp altında kalması eleştirilmeli kanaatimce.
mhp'nin doğu anadolu bölgesi ve güney anadolu bölgesinde yeterince oy alamaması bölgede olmadığını göstermez. beledediye aldığıda görülmüştür. milletvekili'de çıkarmıştır.
en çarpıcı örneği bingöl belediyesini aldıkdan sonra bingöl belediye başkanın kendisi, annesi ve kardeşi pkk tarafından şehit edilmiştir. bunun birçok örneği mevcuttur. tansiyonun fazla yükselmemesi için bölgede olmaması gayet normaldır.
Başbakan'ın ağzından duyduğumda yıllar önce Doğu Perinçek'in Fırat'ın ötesi ifadesine benzerliği dikkatimi çekmişti.
hangi taraftan bakıldığına bağlı. gözümden kaçmayan sivas'ın etraf şehirleri çeşitli parti hakimiyetlerinden ibarettir.
tayyip erdoğyanın,doğuda bir asker bir biz birde pkk var söylemiden sonra, devlet bahçeli nin doğuya gelemez dediler geldim işte burdayım diye erzurum dan haykırdığı ve ip attığı mitingle beraber siyasi litaratüre '' sivasın ötesi'' kavramı yerleşmiş oldu...
seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte tekrar hortlamış, akp-pkk propagandasıdır.

verdiği mesaj:
(b: sivas'ın ötesi pkk'nın bölgesidir. eğer pkk'ya biat ederseniz, size bölgede nefes aldırırız. yoksa sonunuz hikmet tekin gibi olur)

bu doğudaki türk varlığını silen, bölgeyi tamamen kürtlerin tapulu malıymış gibi gösteren andavallar neye hizmet ediyor, sizin takdirinize bırakıyorum.

tanım: türk düşmanlarının subniminal mesajıdır.
somut olarak yaratılmadan evvel zihinlerde yaratılan "bölünme"nin en kamuflajlı tarifidir. bu saatten sonra otoriter uygulamalardan başka bir yöntemle hakimiyetin sağlanamayacağı bölgedir. türk milliyetçileri'nin toplumsal eylemlerini sıklaştırması gereken bölgedir.
türklerin anadolu yarımadaına yerleşmek için ilk uğradıkları yerlerdir.yüzyıllardır iran-türkiye gizli savaşının yapıldığı mekandır da.işe yarar mı? yarar tabii, ilk iş tekrar bi göç dalgası alıp çekik gözlü soydaşlarla evlenip aradaki kanı bozukları temizlemek.yuhh mk naptım?