sırrı süreyya önder – Muhalif Sözlük
2011 genel seçimlerinde bdp'nin desteklediği bağımsız adaylardan biridir. istanbul 2.bölgeden aday olmuştur. ne yapmaya çalıştığı anlaşılamamakta. kafa dengi'nde sever gibi olmuştuk ama an itibariyle siyaset meydanında "(b: siyaseti tercih etmeseydim kandil'e giderdim beni de kimse tutamazdı)" sözlerini sarf etmesiyle bsg o zaman dememize sebep olmuştur.

evet sırrı, bsg!
kendisini kafa denginden önce meksika sınırında tanıdıydım.o katıldığı programda hoş bir abimiz gibi, güzel gazeller okuyan, şiirler okuyan bir abimiz olarak aklımızda kaldıydı.sosyalist olduğunu söylüyordu ve tarık tufan "abi seni de bi hacca yollayalım" diyordu.güldürdü eğlendirdi ama kafa dengi programıyla gerçek yüzünü göstermye başlamıştır.çektiği filmler hala güzeldir ama selahaatin yusuf abimize dokunmayacaktın.

cidden sırrı, bsg!
Altan Tanla aynı familyadan. Silahlı Kürtçü ayrılıkçı harekete karşı olduğunu dile getiren, anayasaya "Türkiye'yi Türkler ve Kürtlerden mürekkeptir." ve "resmî dili Türkçe ve Kürtçedir" yazdırmakla eşit yurttaşlığa kavuşulacağını ve asla bölünmeye taraftar olmadıklarını işleyen el âlemi kör, bizi saf zanneden gürûhtan.Ne imiş? Kürtlerin hakları anayasal teminat altına alınacakmış.Dikkatinizi çekerim buradaki Kürtler bir siyasî entitedir ve devamı gelecektir, talepleri karşılanırsa Türkiye daha büyük tehlikelere gebedir.

Bunların az buçuk suret-i haktan cümleleri kimseyi aldatmasın. Adamların gözü mülkün tapusunda!
artık "sırrı"nı bırakıp sadece "süreyya"sı ile yetinen kişi.siyasete bulaşıp pisletmeyecektin kendini o kalleş heriflerle.
seçim gecesi katıldığı siyaset meydanında, burhan kuzu'nun "adam gibi adam olmak" deyimine kafayı takmış, "yav gardaşım önce şu cinsiyetçi ayrımdan vazgeçin ne demek adam gibi adam olmak" şeklinde saçmalamıştır. nazlı ılıcak ise headshot yaparak "o zaman sana kadın gibi adam diyelim sırrı" demiştir. (u: gb) (u: seçim döneminde eşcinsellerle fazla takılmış sırrı)
istanbul 2. bölgeden milletvekili olmuştur. Bağımsız aday olarak girdiği seçimden 119.912 oy alrak bölgesinde rekor kırmıştır.
Arif Nihat Asya'nın "damarlarında türk kanı dolaşan biri komünist olamaz" sözünü alt üst eden türkmen.
kafa dengi programı dolayısıyla çok hayranı vardı.bdpden aday olunca bende sayın sözlük yazarlarımız gibi sırrıya ve hayranların bsg dedim.