sosyalist libertarian kürtçü islamcı ittifakı – Muhalif Sözlük
Türkiye Cumhuriyetine ve Türklüğe zift gibi bir kinle bir araya gelebilen soytarılar.ittifakın ilk akla gelenleri şahin Alpay, Etyen Mahçupyan, Ali Bayramoğlu, Koray Düzgören, Abdurrahman Dilipak, Hamza Türkmen, Murat Belge, Cengiz çandar,Oral çalışlar, Altan Tan, Ertuğrul Kürkçü gibi kılıç artıklarıdır.

Hamza Türkmen'in sol-Müslüman ittifaka dair açıklaması:

“Tüm farklılıklara rağmen “sol kesim” de “Müslüman kesim” de insanı ve toplumu dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Bu iki kesim arasında olabilecek yakınlaşmaların ortak dili, öncelikle topluma yönelen dayatmalar ve zulüm karşısında oluşturulabilir ve bir dayanışmaya dönüşebilir. Daha açıkça ifade edecek olursak, her iki kesim arasındaki dayanışmanın ortak paydası, öncelikle emperyalizme ve emperyalist yapılanmanın uzantısı olan resmi ideolojiye karşı duruşta kendini gösterebilir. Türkiye’de mevcut resmi ideolojinin sol ve sağ yorumlarından kopamamış bir solculuğun da bir islamcılığın da, hem düzene ve emperyalizme karşı günü birlik çıkarlar dışında karşı çıkması hem vesayet altından kurtulabilmiş özgün ve erdemli muhalif bir ittifak çizgisini gerçekleştirebilmesi mümkün değildir. […] Ayrıca resmi ideolojinin kimlik dayatmalarına ve emperyalist yapısına karşı çıkmak erdemliliğin ve dayanışmanın ortak zemini olacak ise, mevcut sistemin bir kurtuluş savaşı ile kurulduğu efsanesini ve icat edilen Türk ulus kurgusunun kimin senaryosu olduğunu da yönlendirilmiş söylemlerden arınarak konuşabilmeliyiz. “

“Sürdürülebilir bir ittifakın taşımaması gereken zaaflar, her iki taraf için de mevcuttur ve bu gizlenebilecek bir konu da değildir. […] Tabii ki tarafların dayandığı doktrin veya bilgi teorisi farklıdır. Birisi vahyin yönlendiriciliğine diğeri maddenin diyalektik gücüne dayanmaktadır. Ve tabii ki ortak düşmana karşı paylaşılacak ittifak çizgisi, bu ittifakın unsurları arasındaki ideolojik farklılığı ve yaşamı anlamlandırma konusundaki tartışmaları yok saymamız anlamına da gelmeyecektir. Ancak bu tartışmaların mutlaka ve öncelikle çatışma getirmesi gerekmiyor. Bu tartışmalara ortak düşman karşısında çözüm arayışı olarak da bakabiliriz.”

Rıfat Bali yazdıkları da ibretliktir :“Bu buhranlı ve karmaşık ortamda öncelik post modern darbeye direnmek olduğundan islami kesimin içselleştirdiği kadınlara, eşcinsellere, gayri Müslimlere ve ateistlere yönelik ayrımcı, ırkçı ve antisemit yaklaşım göz ardı edilecekti.”
türk milliyetçiliği esasına dayalı olarak kurulan türkiye devleti'ne karşı kurulan kutsal ittifak.2.cumhuriyet'in kuruluşunu sağlayan ittifak,idealistçe fikirlerini savunan ihanet gruplarının akp iktidarının sağladığı "demokrasi" ortamıyla kardeş kardeş türk devletinden intikam almalarını sağlayan ittifak.
sosyalistin ; doğal anarşist temayülleri,devletin sosyalist olmaması ve türklük ekseninde inşa edildiği için,
liberalin ; doğal özgürlükçü temayülleri ve devletin türklük ekseninde inşa edildiği için,
kürtçünün ; kürt olduğu için
islamcının ; doğal atatürk düşmanlığı ve devletin türklük ekseninde inşa edildiği için, bu kutsal ittifakta yer alıp türk devleti'ne aleni düşmanlık ettikleri ve bunu demokrasi kılıfına sokarak yedirdikleri ittifak.
sosyalistleri biraz geri planda bırakmamız gereken başlıktır..zira yaşadığımız durum itibariyle gördük ki liberal, islamcı ve kürtçüler ortak düşman olarak milliyetçi ve sosyalistleri kendilerine düşman olarak seçmişler..okuduğum okuldan biliyorum (bkz:ankara hukuk)
Düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışının şaşılmaması gereken bir getirisidir.

Kürtçülüğün ayrışmak için, islamcılığın günah (!) olduğu için, liberalizmin adsılık için, sosyalizmin halkların kardeşliği için karşılarında gördükleri ortak düşman Türklük olduğundan bu ittifak oldukça doğal bir gelişmedir.
Bu sebeple dusmanimin dusmanini dost kabul edip, en genis ve en ortak noktalarda bulustugumuz birlige acik hakiki kemalistleri, ulusalcilari ve ismet özel türkçülüğü muntesibi gardaslarimi her zaman ayri ve daha yakin tutuyorum kendime. ihtilale ya da onlarin deyimiyle devrime kadar beraberiz, hele bi sistemi/rejimi kurtaralim da..Ondan sonra kiminki uzunsa...
şu an yaşadığımız böyle günler hafızamızı da update ediyor. çok iyi hewal. aynı yerdeyim.

dikkati çekmek istediğim bir husus daha var: şeyhülislam mustafa sabri, devrindeki en iyi mukallid alimdi. bu, onu, -yobazlık dönemlerimizde bile- gözümüzde hiç sempatik yapmış mıydı? hayır! hakeza; çok sevdiğimiz, müdrik, gelenek karşıtı gerçekçi ve akılcı o hoca ve din bilimleri uzmanları var ya.. onlar sahi bu günlerde ne yer, ne içer, ne söyler, ne yapar.. hiç takip ediyor musunuz beyler?

eliaçık, islamoğlu, yüksel, bayındır?