beşar esad – Muhalif Sözlük
suriye devlet başkanı. hafız esad'ın oğlu. düne kadar mükemmel bir insandı bu keko; katil, cani oldu bir anda. tayyip'in canciğer dostuyken kimsenin gıkı çıkmazken, şimdi türkiye'nin her yerinde aleyhinde mitingler düzenleniyor. alperen ocakları da elde tuzluk bu mitinglere katılan gruplardan. hakan albayrak'a da değinmeden geçmeyelim. esad'lı, tayyip'li türkiye ve suriye'yi tek devlet, tek millet yapıyordu. nedir son durumlar dayı? hepsi hatay'a girince tek devlet olacağız değil mi?
Dunyaya ve ozellikle batinin kuklasi turkiyeye meydan okuyan babayigit son kral! Yaglamis bekliyolarmis! Girersiniz ama cikamazsiniz mesaji sadece kendinden degil, arkasindaki d"ayi"si rusya abisinden..

Erdogyan son 20 gundur suskundu kilicdaroglu fitch Kredi notunu hatirlatana ve iddialari sirlayana kadar.. Simdi de muslumanligini elestiriyormus esad basganin!

Lan siktir git derler adama! irak'da cami bonbalatan hasimiye koruma duvari saylayan ve dindas bacilarin irzina gecen amerika icin dua eden kimdi?

Esad basgan son kal'adir ortadoguda. Herseye ragmen benden hep tam destek!
yıllarca rusya'nın akdeniz'deki uyduluğunu yapmış suriye'nin devlet başkanıdır. tabii bu kaosta bir devlet kaldıysa, onun başkanıdır. uyduluğuna dediğimiz bir şey yok, menfaati vardır yapar. ancak bu onu anti-emperyalist, ulusal direnişçi falan yapmaz.

her diktatör gibi, özellikle kof arap diktatörler gibi eser gürler, ama yağamaz. çünkü kapasitesi yok. saddam'ı, kaddafi'yi, mübarek'i yaşımız yetti gördük, yağabildiler mi? yağamadılar. esad da öyle, kuyruğu sıkıştı, ciyaklıyor. o kadar yani.

bir de 16 Eylül 1998'i hatırlatmakta fayda var; kim kimi yağlar da bekler hesabından.

harbi senaryolar için şurdan devam: (bkz:suriye ile savaş)
Suriye'deki kaos durumunu bitiren 1970 askeri darbesinin komutanı Hafız Esad'ın beş çocuğundan ikincisidir. 1964 yılında şam'da doğmuştur. Aslında devlet yönetmekle işi gücü olmayan, ingiltere'de eğitimini sürdürürken bir eli yağda bir eli balda olan(bunu eşi Esma Esad'dan anlıyoruz) bu şahıs, kendisinden küçük kardeşinin bir kaza sonucu ölmesiyle Suriye'ye geri dönmek zorunda kalmıştır. ölen kardeşi Basil şedid ve geçimsiz birisi olduğu ve veliahd görüldüğü için Suriye'deki sunnilerin geleceği açısından suikaste uğradığı ihtimali söz konusudur. Beşşar Esad da 2000 yılında Hafız Esad'ın ölümü sonucu pek de heveslisi olmadığı devlet reisliği koltuğuna oturmuştur. Halk içine fazla çıkmayan, izlengeçlerde demeç verdiği zaman Suriye'de bayram havası yaşatan bir reistir. 2011 yılındaki ayaklanmalara kadar Suri araplar tarafından çok sevildiğini zannederdim meğerse hiç öyle değilmiş. Baas Partisi tarafından bütün bu yaşanan kıyımların raftaki aktörü olarak iyi servis ediliyor, garibim diyemiyor ki "ben ne anlarım adam öldürmekten, benim kardeşim Mahir bu işin ustasıdır, bir de o Baas'çılar yok mu hep onlar öldürüyor Suriyelileri". Hülasakendi halinde bir adamdır, Rusya ossursa o sıçar.
kendisine biraz daha müsaade edilmesi gereken diktatör. araplar'ın ve son gelen müjdeli haberle çerkesler'in anasını tam belledikten sonra.. falan fişmekan.
abd seçimleri sebebiyle uluslararası kamuoyunun ilgi alanı dışına çıkmış buda bitinin biraz daha kanlanıp rusya'nın desteğiyle iyice horozlanmasına sebep olmuştur. beklenildiğinden daha çok dayanmıştır ama sonu yakındır.
türkiye'nin artık ondan sonraki döneme göre politikalar üretmesi gereken kişi.
Halkin ustundeki destegi sam'daki yasam kalitesinin dusmesi ile 'in ustune ciktigindan Muhaliflerin de masaya oturup gorusme istegini kabul etmesi goluyle erdogyan ve tc hukumetini muthis bir sekilde got etmistir.

Esad basgan da suriye kal'asi da muhaliflerce dusurulemeyecek. usa ve nato zaten askeri operasyona giremiyor irak ve libya dersinden sonra.. Geriye israil-tc ortak atagi kaliyor ama israil de en fazla havadan indirir ordu sokmaz! Tayyiban hukumeti destekcileri ve usa'nin dolayli yandaslari da dahil antayptaki bombalamayi gotune soksun herkes simdi!