aziz yıldırım – Muhalif Sözlük
1952 diyarbakır-erganidoğumlu işadamı..

aynı zamanda 10 seneden fazla bir süredir fenerbahçe kulübünü yönetmekte olup tesisleşme ve kurumsallaşma alanlarında sayısız başarı elde etmiş, başında bulunduğu kulübü bir dünya kulübü yapmıştır..bunun yanı sıra fenerbahçe'yi kendi kendini idare edebilen bir kulüp haline getirmiş hatta para kazanan bir yapıya kavuşmasını sağlamıştır..

amatör branşlara verdiği değer gözler önünde olup zibilyon tane bireysel veya takım halinde madalya, şampiyonluk ve kupa kazanan bir kulüp haline gelmesinde büyük rol oynamıştır..

bunca yaptığı (+) işler bile büyük başkan olmasına yetmesine rağmen, (u: eğer yaptı ise) adı geçen suçlamalar onu 50 yıl sonra fenerbahçe'yi şike yaparak rezil eden, küme düşüren şikeci başkan olarak anılacaktır..
türkiye'nin kanını emen sülüklerden biri,silah taciri,nato müteahhidi.bugüne kadar değil tutuklanmasının karakolun önünden geçmesinin bile mucize olmasına rağmen bu şekilde itibarsızlaştırılması salt şike olayına indirgenmemeli,ergenekon süreci ile bağlantılı olarak derin manada değerlendirilmelidir.
fenerbahçeliler bu herif yerine, takımlarını korusalardı keşke başından beri. hele bir sözü var ki muhalifleri sindirmek için, gurur duydum bir galatasaraylı olarak.

http://yfrog.com/gzya7qxj

http://tinyurl.com/csn2xkr
fenerbahçe'nin başından gidince, yerine amigo sefa'nın geleceğini düşündüğüm başkan.
zira öyle bir intiba var ortada. yoksa koskoca başkan, sicili bozuk hapçı bir amigo ile niye muhattap olsun.
bir amigo çıkmış, baransu ile birlikte fenerbahçe'nin diktatörlüğünden, yavşaklığından, şusundan, busundan bahsediyor. Koskoca başkanda bunla polemiğe giriyor.
yahu ne yapıyorsun aziz başkan. ver emri, trübünden defet gitsin. senin kulübünün amigosu, senin ve kulübün hakkında ''arap baharını yaşatacam, devrile devrile gidecekler'' diyecek. sende bunla polemiğe gireceksin ha?
bu amigo trübünde milleti ''istifa istifa'' diye bağırttıracak, sonra senin teknik direktörün istifaya gidecek. sen ise ''küçük grup'' deyip geçip gideceksin ha?

sen çıkıp ''kara günde yanımızda olmadılar'' diyeceksin. bir amigo çıkıp, işi siyasallaştırıp, tvlerde senin hakkında ''onlar işi siyasi hareket yapmaya çalıştılar. kara propaganda çevireceklerdi.'' minvelinde, seni iki dakikada provakatör, seni destekleyen taraftarıda terörist ilan etsin.
ayrıca bunu söyleyen amigo, rte hasta olduğunda bütün gfb'yi toplayıp, ampül şeklinde kocaman bir çelenk yaptırıp, rte'yi evinde ziyarete giden insan olacak. birde utanmadan işi siyasileştirmekten bahsedecek.

aziz reis, ağırlığını koy. serseriyi, kopuğu ve kurumunu tehdit eden bütün unsurları yok et.
bu kulübün sahibi sensin. ''efsane başkan'' ünvanının sahibi sensin. 15 yıldır kulübün bütün ceremesini çeken sensin. orta halli bir futbol kulübü iken, dünya çapında bir spor kulübüne çeviren sensin. böyle serserilerin sana posta koymasına izin verme.
cumhuriyet bayramında, stada asılan atatürk resminden rahatsız olan biri, kalkmış atatürk'ün takımı hakkında ahkam kesiyor ve sen bunu halen trübünde tutuyorsun. olacak iş değil reisim.
bir emrinize bakar. artık şükrü saraçoğlu stadının önünde karaborsa bilet satar.
zerre kadar sevmiyorum, ama ite köpeğe yem etmem.. başkanlığı süresince tarafımca her ortamda ama her ortamda korunup, müdafaa edilecektir.. samimi bir eleştiri ortamı olmadığı süre zarfında ise güzelleme bile çekilebilir.. artısını eksisini yalnızca gerçek fenerbahçelilerin olduğu samimi ortamlarda tartışmak iktiza eder..
3 temmuz'dan beri benim de içinde olduğum pek çok fenerbahçelinin bir üst entry ekseninde düşündüğü; kendi içimizde sevmediğimiz zibilyon tane yanı olan, ama asla ite çakala ve hamsiye yedirmeyeceğimiz başkandır. spordaki başarıları fenerbahçe'nin başarısız olma ihtimaline endeksli eyyamcı, jurnalci, (i: ince ayarcı) ve buna rağmen şereften, haysiyetten bahsetme yüzsüzlüğüne sahip malum kulüpler ve yöneticilerine verdiği ayarları zevkle izliyoruz. arkandan yüz it havlamazsa kurt değilsin.

(bkz:kol kırılır yen içinde kalır)
(bkz:böyledir bizim sevdamız)
kendisi hapisteyken en büyük desteği verenlere arkasından kol kanat gerenlere kadıköy, çağlayan, silivri demeden koşup gelenlere en güzel cevabı yine kendisi vermiştir. bu adam için yazık demek yetmez ama bu yaştan sonra da bu adam değişmez. insan yedinsinde neyse yetmişinde de odur diyorlar ya işte örneği...

http://tinyurl.com/akjdb3v
aslında gösterdiği tepki, kadıköy'den çıkmayan çağlayan ve silivri'de olmayanlaradır.. 3 temmuz sürecinde gıkını çıkartmayan gfboluşumuna, aziz yıldırım sonrası sonrası sürecinde olmak isteyen yeni yönetici ve başkan adaylarının kuklası oldukları için tepki göstermektedir.. başkan bu mevzuda haklıdır.

aykut kocaman meselesinde ise hocasının arkasında duran bir başkan profili çizmekte.. gerçi yapmasa da eleştirilirdi.. türkiye'de bi kesim var aziz yıldırım'ın türk futbolu üzerindeki inanılmaz gücünden rahatsız.. fenerbahçe'yi de adnan polat gibi çapsız-fırsatçı isimler yönetsin istiyorlar.. galatasaray taraftarını ezeli rakip olarak değerlendirdiğim zaman haklı buluyorum, rakibimin çok güçlü - eli kolu uzun bir başkanı olsun ben de istemezdim.