volkswagen – Muhalif Sözlük
dünyanın (u: sanırım) en büyük otomotiv grubu. bizim vosvos dediğimiz beetle serisi ile ülkemizde efsaneleşmiş, konforundan ve kalitesinden ödün vermeyen alman markası. bir marka olmasının yanı sıra, volkswagen grubu olarak man, scania, audi, skoda, seat, lamborghini, bugatti, bentley markalarının da sahibidir. ayrıca vfl wolfsburg takımının ana sponsorudur. stadyumlarını yapmıştır.
türkiye'de satış ve yetkili servis haklarını doğuş oto'nun elinde bulundurduğu firmadır..

bir hava filtresini 125 tl, bir polen filtresini 110 tl'ye değiştiren ayrıca servise 100 tl ayakbastı parası alan bir firmadan bahsediyoruz..bunun dışında araçları ve hizmetleri kalitelidir.

(bkz:yiğidi öldür hakkını yeme)
ortanın üstü ve üst seviyeye hitap eden fiyatlarına ve doğuş gibi müşteri siker bir faktöre rağmen türkiye'de en çok satış yapan marka. adam yapmış abi durumu.
grup bünyesindeki bazı dizel araçların emisyon değerlerini düşük göstermek için manipülatif bir yazılım kullanmış, böylece dünya çapında bir krize yol açmış olan firma. birkaç ülke satışına son verdi, almanya çalkalanıyor. doğuş grubu ise jetta'nın ithalatını durdurmuş. ülkemizde doğuş'un da büyük çabasıyla bomboş polo versiyonlarının d segmenti fiyatlarına satıldığı, servis ve parça ücretlerinin çıtasının çok yukarıda tutulduğu bu markanın değer kaybı yaşayacak olması tok kapı sesi sevenleri üzecek.