hükümetin pkk operasyonu – Muhalif Sözlük
son bir ayda onlarca canımızın feda edildiği terör olaylarının bitirilmesine yönelik başlatılan operasyondur.
geç kalınmıştır ancak zararın neresinden dönülse kârdır.
yapacaktınız neden bu zamana kadar beklediniz be kardeşim?
göstermelik 3- 5 bombayla "bak mücadele ediyoruz" gibi bir gaflet değildir umarım.
ramazan sonuna kadar bekleyeceğiz diyen tayyip'in neden başladığı da ayrı bir merak konusu. (u: yukarıdan emir geldi sanırım.)
amerika'nın verdiği bilgiler ışığında bombalıyorsanız orada it sürüsü yoktur bunu da bilin.
dağlarda kaldıkları yıllar boyunca her gediğini öğrenen it sürülerinin üzerine gönderilen 3 aylık eğitim almış ve coğrafyayı bilmeyen askerin şehit edilmesi ne kadar mantıklı ise, koordinatlarını amerika'dan alan pilotların boş dağları bombalaması da o kadar mantıklıdır.

türk insanındaki muhalefet sevgisi.
(u: iktidar olmayı düşünelim biraz olma mı?)
kendi toplumsal kabulünü ve katıksız desteğini sağlamış,özgüveni tam,siyasi olarak güçlenmiş ve kabullenilmiş,inanmış ve inanmışlığı uğruna herşeyi göze almış bir gençliğe sahip bir örgüte karşı hiç bir halta yaramayacağını bile bile yapılacak olan operasyon.
hani olmaz ya,kandil'in üstü alta getirilse,elinde silahlı tek pkk militanı bırakılmasa dahi mezopotamya'da artık kürt milliyetçiliği'nin ve kürt terörünün önüne geçilemez(israil haritadan silinmediği müddetçe).
97 yılına kadar doğuya gönderilmiş özel harekatçıların (u: cemaatçi olmayanların), (u: badem bıyıklı olmayanların)yaptığı gibi teröristi barındıran ve teslim etmeyen (u: yardım ve yataklık eden) tüm köyün yakılması ile hem nüfus planlamasına hem de terör sorununun çözümüne sağladığı katkıları hatırlatarak milliyetçi özel harekatçıların yeniden görevlendirilmelerinin ve sınırsız yetkilere sahip olarak oraya gitmelerinin daha mantıklı olduğunu düşünmekteyim.
(bkz:bataklığı kurutmak lazım sineklerin kökünü kurutmak için).
önder aytaç'ın "toplumsal öfkenin yoğunlaştığı bugünlerde kamuoyunun vicdanını rahatlatmak adına yapılan doğru bir iştir" şeklinde tanımladığı, reklamlar, gaz alma şeklinde de nitelenebilecek, beyhude hareketlerdir. koskoca devletin ordusu harekat yapmaz, oturur, avlanmayı beklerse, bu terör bitmez arkadaş.
akp'nin akıllıca bir hamlesi daha. ''kandil'e operasyon isteriz!''den başka bi bok bilmeyen bizim muhaleti de götünün üzerine oturtacaktır. askere pusu kuran gavatlar da, bizimkiler kandil'i bombalarken, çukurca'nın bir köyünde ya anasını beceriyordur, ya bacısını.
Vurun dağı taşı vurun..kalmasın taş taş üstünde..neye yarar a dingiller..'BAş' başımızın üstünde..
diye haykırasım geldiği saçma sapan operasyon..
sınır ötesi operasyon falan hikaye. başlayacaksın edirneden 6 ay sonra vandan çıkıp bitireceksin işi