ibni teymiyye – Muhalif Sözlük
ülkemizde mezhepliliği aşarak mezhepçiliğe kayan bazı cemaatlerin bidatle suçladığı alim. kaç tane kitabını okudular da böyle kararlar aldılar bilmiyorum. bu cemaatlerin mensupları ibni teymiyye hakkında bilgilerini "osmanlıcı-mezhepçi" alimlerin yanlış yorumlarından ve aşırı tasavvufçuluklarından alıyorlar bence.

bir insan islam itikadına direkt olarak aykırı olan bazı görüşlerde bulunan Muhyiddini Arabi gibi insanlara "büyük alim, evliya" gibi unvanlar takıyorsa ve aynı adam kulaktan dolma bilgilerle ibni teymiyyeyi dışlıyorsa bana göre süper cahildir.

insan bilmediğinin düşmanıdır. ibni teymiyyeyi tanımak isteyen kitaplarını okur tanır.
suudi rejiminin fikir babasıdır. hanifliğe yaklaşmak adına, vahhabilerin bugün ne kadar sığ bir idrak içinde olduklarını düşünürsek, bu grupların ya yanlış anladığı ya da bu gruplara kötü örnek olmuş bir isimdir. mezhepçi kesim tarafından evet kıyasıya eleştirilir, hakkında mesnedsiz iddialar ortaya atılır ancak bir uç ibn-i arabi ise bir diğer uç da teymiye'dir.
kabir ziyareti, tevessül, cehennem'in ebedî olmadığı ve sıfatları zahir hükmünü esas alarak değerlenmesi - örnek: "Allah arşa istiva etti" ayetini zahiri yönü ile tefsir etmesi.."- gibi konularda görüşleri ehl-i sünnet'in genel düşüncesine aykırı bulunmuş bir alim. bazı sapık ve cahil fırkaların temsilcileri dışında ibn-i teymiyeyi kâfir olarak gören hiçbir ehl-i sünnet alimi söz konusu değildir.
ibne teymiye diye hitap ettiğim, ülkücü fikriyata oldukça uzak ama Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'yi zahiren yıkan vehabi zihniyete bir o kadar yakın bir züppe.
teymiye'nin kulağındaki bir tüğ zerresi kadar beyni, zekası, idrak melekesi olmayanların kiminin kâfir, kiminin de lutfederek zehir diye nitelendirdiği bir âlim.. iyi ki musa carullah, fazlu'rrahman başlığı yok, direkt kafir diyecekler.. allah ıslah etsin,allah akıl fikir versin.. ne diyelim..