26 ağustos – Muhalif Sözlük
büyük taarruz tarihidir. bugün yıl dönümü. yunan ordusunu kırdığımız zamanlar bunlar. işgalcileri toprağa gömdüğümüz zamanlar
Türk'ün ve Anadolu'nun miladi takvim zaman diliminden varoluş gayesinin yeniden yoğrulduğu tarihtir. Alparslan adlı cengaver ve koca sultan'ın ve onun birbirinden kıymetli gönül erlerinin hazırladığı, sadece Anadolu'nun değil tüm Batı dünyasının kapılarının açıldığı değil yıkıldığı bir tarihtir. Batı artık başına islam diniyle bütünleşmiş ve islam'ı dört halife devri sonrası plastik arap zihninden kurtarmış bir millet ile baş başa kalmıştır. Tüm enerji ve gayretini -bugün dahi- Türk'ü Anadolu'dan çıkarmak için kullanmış ve kullanacaktır.

Mustafa Kemal, Fevzi çakmak gibi alparslan'ın torunu olan ve ordu bazında islami; başlar bazında seküler bir yapının başlattığı, Anadolu'nun asıl kimliğinin korunmaya çalıştığı savaşın başladığı tarihtir. Savaş o tarihte başlamış, Lozan'da kısmi yenilgi alınmışsa da savaş halen daha devam etmektedir. Bu savaş Avrupa ve Batı'nın kişi ve ülke bazında yenilmesiyle değil kültür manasında bizim gibi piç olana kadar devam edecek ve mutlaka türk'ün üstünlüğüyle bitecektir.