vladimir putin – Muhalif Sözlük
sovyetler birliği dağıldıktan sonra etkisizleşen rusya'yı kısa sürede yeniden br süper güç haline getirip abd hegemonyasına direnmeye çalışan rus milliyetçisi lider.
elde tuzluk orta doğu turuna çıkan hıyar düşkünleri gibi ''bölgenin lideriyim ben yeaaa!'' havalarında değil.
kendisini başbakanlık döneminde de başkanlık döneminde de destekleyen son sscb lideri mihail gorbaçov desteğini çekip artık "(b: benim gibi bırak)" diye demeç vermiş.

putin'in rus başkanlığını bırakması bizim için sadece sevindirici bir haber olur. zira oblast, cumhuriyet ve kraylar'daki etnik bilinçlenmeyi durdurmak adına yerel-bölgesel dilleri ve günleri yasaklamış ve rus dili ve kültürünü yerleştirme adına önemli faaliyetlere girişmiştir. bdt'yi kendisinden korkutturmuş ve kendisinden habersiz-izinsiz herhangi bir iş-eylem yaptırtmamıştır onlara..

ortadoğu ve islam ülkeleri için uyguladığı siyaseti, (b: the great game) yani büyük oyun'un bitmediğini gösteriyordu. ya shangay beşlisi veya avrasya birliği çalışmaları?

kim ister, giderse kim sevinir?
rus milliyetçisi olması sebebiyle; rus milleti için bir velinimet, diğer milletler için ise bir kabustur.
rusya'yı büyütme arzusu, ruslar için bir onur, diğer milletler için ise kara-kara düşünme sebebidir.
bütün milliyetçi liderler gibi kendi halkı tarafından sevilir, düşman halklar tarafından nefret edilir.
bende türk olduğum için kendisinden nefret ediyorum. inşallah ölür de rusya'yı daha fazla büyütmez.
1915 olayları için soykırım ifadesini kullanan oç. bir de aynaya bakıverse rus'un boz ayısı. http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2015/04/150423_putin_1915
Bir ara, yazın oluşan rus azınlık nedeniyle antalya'yı da ilhak edeceğini düşündürmüş moskof lider. Neyse ki uçak krizi oldu da rus'lara memleketi yasakladı. Mevcut düzende, rusya için radikal kararlar vermiştir. Ukrayna batı ile mi fingirdeşti? "Oğlan bizim, kız bizim." diyerek kırım'ı ilhak etmiştir. Sıcak denizlerde müttefiki muhaliflerce zora mı düştü? "Lazkiye benim, halep senin." diyerek eskimiş mühimmatlarını elden çıkarmıştır. Türkiye jetleri uçağını mı düşürdü? "olga yavrum, yok öyle hep antalya-didim, bu sene de soçi'ye gidin; İrina teyze, ne yapacan domates ve hıyarı; çoban bize ters, sen yap rus salatası."(u: gerçi patatesi de bizden alıyorlar) (u: gb) diyerek memlekete ambargo koymuştur. Cesurdur ama gel gör ki gavurdur, daha da beteri moskof'dur. Bu aralar polonya'daki nato tatbikatına canı çok sıkılmış ama moskof boş durur mu? hemen karşı tatbikat düzenlemiş.
türkiye ile olan anlaşmazlık liderlerin psikolojik durumları ile ilgili.kendini dev aynasında gören liderlerden putin ruh hastası olmakla iyi bir rus milliyetçisidir.
uçak krizinden sonra, en basit tabir ile ağzımıza sıçmıştır.ayı hayvanı rusya'nın milli simgesi değil, vladimir putin'in bizzat kendisiymiş. bunu acı yollardan öğrendik.mağarasından çıkıp, böğürerek üzerimize saldırdı boz ayı.nezaket, kibarlık, diplomatik dil, devlet adabı ve sahire hak getire. adam hemen nükleer bombayla tehdit etti.