kilis – Muhalif Sözlük
gazi ayintap eski ilcelerinden idi, tansu analari secim sonrasi guclu oy potansiyeline sozunu tuttu ve suriye sinirindaki bu ilceyi il yapti. su an gundeme gelmesinin nedeni kırat falan degil tabi.. suriye sinirdaki rejim muhaliflerine askeri harekat duzenleyince bazilari "hayat bedava" olan osmanli agbilerine siginmak icin sinirdan topuk atiyorlar. bizimkiler ise kapilari acip konteynir kente alinca bunlari, suriyeli gardaslar da tellerin arkasindan kursun sektirme oyunu oynamis. cok mu yane?

kilis, ileriki tarihlerde ilk gote gelecek olan sehirdir demistim bi vakit! yazdiysanız kenara, bombalamalarda beni hayırla yad etmiş ve veliliğimi idrak etmişsinizdir umarım! boşuna damardan muaviyeci değiliz biz a.q!
suriye iç savaşından sonra, yerel nüfusundan daha fazla suriyeli barındıran ve her allah'ın günü işid tarafından bombalanan türkiye-suriye ortak kentidir.içindeki mülteci suriyeli nüfusunun, türk nüfusunu geçmesi sebebiyle, bombalama sonucu en çok ölenler de haliyle suriyeli olur.nasıl başladı bu olaylar silsilesi?suriye iç savaşı başlayınca, binlerce suriyeli sınırı geçip kilis'e girdi. kısa zaman sonra suriyeli sayısı, türk nüfusun üzerine çıktı ve kilis bir suriye şehri görünümüne döndü.bizim arapçı hükümet bu olayı çok güzel karşılamış olacak ki; kilis'in nobel barış ödülü alması için seferberlik başlattı.sonra işler değişti.suriyeliler ile türkler sık-sık karşı karşıya geldi. kavgalar çıktı. hükümet ''suriyeliler misafirdir'' ayağına suriyelileri tuttu, bizim türkleri polise coplattı.sonrasında kilis'in tam karşısı işid'in kontrolüne girdi. vakt-i zamanında esad'ı devirmesi için hükümet tarafından finansal destek sunulan işid, daha sonra amerika'nın sinirlenmesi üzerine düşman olarak ilan edildi ve saldırıldı.kendisini amerika'nın gazıyla düşman ilan eden hükümetten intikam isteyen işid ard-arda kilis'i bombalamaya başladı. bu bombalamalar silsilesinde 17 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.işid bombalamalarında ölen ve yaralananların büyük çoğunluğunun suriyeli olması ise kaderin bir cilvesidir.suriyeli sayısı, türk sayısını geçtiği için taş atsan suriyelinin kafasına çarpıyor.bu bombalamalar yüzünden kilisliler öfkelendi ve önlem alınması için valiliğe yürüdüler. valilik halkı teselli etmek ve içini rahatlatmak yerine, halkı polislere coplatarak evlerine postalamayı uygun gördü.bu davranış ikinci kırılma noktasını yarattı. polis tarafından coplanan vatandaş, öfkesini suriyelilerden çıkardı.bu mantıksız bir davranıştı ama öfkeli insanların mantıklı davranmasını bekleyemezsin. olayların büyümesi üzerine, ordu devreye girdi ve gaz almak amaçlı suriye'deki işid bölgesine 3-5 top atışı yaptı. sonrasında ise 362 kişi öldürdük(küsüratlı yalan at ki, inandırıcı olsun) diyerek halkın yüreğine su serpmeye çalıştılar.lakin ne hikmetse, işid halen kilis'i bombalamaktadır.sonra ise acı gerçek öğrenilmiştir.rusya'nın suriye'ye s-300 hava savunma sistemleri konuşlandırması sebebiyle, türk uçakları suriye'ye girememektedir. bu yüzden işid hedeflerini tespit edememekte ve imha edememektedir.duruma üzülen amerikan hava kuvvetleri, suriye'ye girip işid hedeflerini vurmuştur.bu ise üçüncü kırılmayı doğurmuştur. zira amerika tarafından korunmaktayız ve ordumuz sürekli bize yalan söylemektedir. eğer amerikan uçakları olmasa, halen ''fırtına obüsüyle top attık, 500 işidci öldürdük'' yalanıyla halkın gazı alınacaktı.ve bu kadar boktan olayın ortaya çıkması ise ufacık şehir kilis'de olmuştur.