levent kırca – Muhalif Sözlük
Türkiye'nin mizah ustalarindan olup meshur "olacak o kadar" piyeslerinin program yapimcisi, yonetmeni ve oyuncusu. Sanatcilar arasindaki gercek saf kemalistlerdendir. An itibariyle işçi partisi grubunda siyaset yapmakta.

2 ay once fatih altaylı ile teketek programinda elemani got edip yuzune yuzune laflari sokmustur. Adamdir!
28 şubat sürecinin en büyük propaganda aygıtı olan bir kanalda (u: kanal d) aynı sürecin en kapsamlı propaganda faaliyetini yapmak amacıyla sistemli bir şekilde şişirilen ve topluma "komedyen" olarak dayatılan kişidir.
türk milliyetçileri'ne olan artniyetli bakışı sabit olan ve artık can çekişen ucube bir fikrin mensubudur. zaten haketmediği ve hızla kaybettiği popülerliğini teketek programında ortaokul çocuğu seviyesinde yaptığı münakaşayla yeniden tesis etmeye çalışmış fakat eline yüzüne bulaştırmıştır.
kemalist zihniyetin toplum mühendisliği ürünüdür... (u: başkan bırak şu ulusalcı sevdasını)
sanatçı diye geçinip sadece sarhoş rolünü yapabilen ki sanırım orda da gercekten sarhoş sanatçı. ne olduysa beyefendi kemalist avukat oldu ama kemalist oldu diye herkese giydirme hakkı var sanıyor.
Son dönemlerde ölümüne samimi manada üzüldüğüm en nadir insanlardan biri, mekanı cennet olsun.
ölümünden iki gün önce yayınladığı veda mektubunda "Dik durun... Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürkle kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!!" ifadelerini kullanmış büyük oyuncu. çocukluğumuzun neşe kaynaklarından. mekanı cennet olsun.