çağrı – Muhalif Sözlük
türkçe ad: selçuklu devletinin kurucularından selçuk oğlu mikal'in oğlu, selçuklu devleti'nin ilk hükümdarı tuğrul bey'in ağabeyi, sultan alparslan'ın babası'nın adı. sözcük anlamı doğan kuşu, çakır kuşudur. (bkz:çağrı bey)
türkmenistan türklerinde hala yaşayan bir töreye göre doğan her 4.çocuğa (u: erkek olması kaydıyla) verilen isim.
islamiyet'in doğuşunu anlatan mustafa akkad filmi. birkaç sene öncesine kadar ramazan aylarının vazgeçilmezleri arasındaydı.
cep telefonu yeni yaygınlaştığı, kısa mesajın iki kontör olduğu dönemlerde haberleşme ve "aklımdasın" deme aracıydı. gelen çağrıya karşılık vermemek ise büyük terbiyesizlik ve kırılma nedeni kabul edilirdi. neyse ki gelip geçti.
Anthony Quinn'in hz. hamza rolünü oynadığı, islamiyet'in doğuşunu konu alan 1976 yapımı muhteşem bir film. hz. Muhammed(u: sav) ve dört halife'ye saygısızlık edilmemiş; filmde yüz ve ses olarak gösterilmemiştir. Filmin müzikleri, iki ay çölde bir çadır içerisinde tek başına kalınmasının verdiği ilham ile üretilmiştir. Mekke'nin fethedilme sahnesi filmin tarafımca en beğenilen bölümüdür. Ağlatır.-ne olacak dersin hamza.+sayıları bizden fazla... ama yine de adil bir savaş olacak. biz onları görüyoruz, onlarda bizi. gözümün gördüğü hiçbir şeyden korkmam.(bkz:sizler korktunuz. dinlemekten bile korktunuz) (u: ebu talip)