sevan nişanyan – Muhalif Sözlük
geçmişine, etimolojik sözlük davasına falan girmiyorum. bilen biliyor. bilmeyen de bilmesin, mühim değil. akşam yemeğinde mantı olduğunu öğrenmek daha faydalı, daha güzel, daha gazlayıcı. efenim bu dayımız, innocence of muslims filmi ve sonrasında gelişen olaylar hakkında köşesinden bir şeyler karalamış ve büyük olay olmuş. iş türk'e, türklüğe, atatürk'e gelince ermeniden, kürtten gelen her türlü hakareti ifade özgürlüğü belleyen isloş kardeşler, sevan kekosunu ölümle tehdit ediyorlar şimi sanal ortamda. yaa nasılmış badem kardeş? karısını ekmek almaya yollamayan konyalı, sivaslı adamdan özgürlükçü mü olur oğlum? lan, daha kaç kere vurulacak ikiyüzlülüğünüz sıfatınıza?
tipik ve kronik taşnak psikozu geçiren eleman; kimliğinin, sıfatının hakkını verir bir ermeni, yarım kalır, tam bir ermeni.

"aslanlı yol"daki hrant dink bahsinde, isim vermeden, ancak, açık bir şekilde, türkler'in zihnindeki ermeni yahut yabancı düşmanlığının psikolojik alt yapısını gazi paşa hazretlerine bağlaması, hakaretvari olsa da, ben, metni tersten okuyarak takdire şayan buluyorum:

---------------alıntı---------------

Cenaze günü Rakel Dink’in tüyler ürpertici konuşmasını dinledim: "Bir bebekten katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz dostlarım." Püf noktası buydu, bu kadar basit. Katile öfke kusmak değildi marifet. Ona o cüreti [...] veren zihin dünyası sorgulanmalıydı. Rakel adını koymadı gerçi, ama karanlığın adı apaçık ortadaydı. Tetikçiye emniyette Türk bayraklarıyla poz verdirildiğinde fonda görünen özdeyiş ve altındaki imza yeterdi anlatmaya. Sırıtan kafalara sırıtma gücü veren şey, arkalarına aldıkları o kutsal isimdi. Dayanışmalarının simgesiydi. Onun gücünü hissettiklerinde [...] vicdanı ve hakikati ideolojik hırsı uğruna teferruat sayacak pişkinliği kazanıyorlardı.

Bir bebekten katil yaratan karanlık, TC’nin kurucu figürüydü.

sevan nişanyan, aslanlı yol, liberte yay., 2012, s. 281-282.

---------------alıntı---------------
Taraf gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Atatürk'e, Türk milliyetçiliğine sövmekte sınır tanımayan oturma organından uydurduğu bir takım bilgi ve belgelerle ermenileri gaza getirmeye çalışan lpgci vatandaş.
Vakti zamanında kendisine facebook üzerinden yazmış olduğum sevgi dolu(!) mesajı yanlış yorumlamış ve adımı da ifşa ederek blogunda ve köşesinde beni yazmış ve benden "kafatasçı atatürkçü faşist ırkçı" gibi ifadelerle bahsederek yüreğini ferahlatmıştır. Kendisini sevgiyle anıyor ve ülkemizden rahatsızlık duyuyorsa Atatürkçü faşist ve ırkçıların bulunmadığı o "gıymatlı" ermenistana geri dönmesini tavsiye ediyorum.
(bkz:zikmekten beter etmek) (u: gb)
ceza üstüne ceza alıyor. içeride geberecek. o etimolojik sözlüğü yazmayacaktın mk! orhun kitabeleri böyle çarpar adamı işte. http://www.agos.com.tr/tr/yazi/11322/nisanyana-4-yil-7-aylik-yeni-hapis-cezasi