deli derviş – Muhalif Sözlük
orjinal adamı severim,herm orjinal hem özgüven sahibi adamı daha çok severim,hem orjinal hem özgüven sahibi hem samimi adamı daha daha çok severim . (u: 1000. entrymde kendisine ithaf olsun)
Beni sonunda "aglama duvarinda takilan tembeller" timine sokmayi basarmis yonetici. isbu Formata uygun entryleri de silmesiyle gozden kac(a)mamis ve sozlugun yahudilerine benim gibi bi uye kazandir(t)mistir!

Ornek verecek olursam; Kendi basligi altindaki entryler artacak yerine hep azaliyor! Ve hepsi de bendenizce uygundu formata!

Onun disinda "forum tarzı entry" namli silme sebebi icin baslik olusturup aciklayici bir entry girmesini bekliyorum. Kanunkoyucunun a.q, uygulayiciya gore yazalim yani!
totaliter, baskıcı, dayatmacı, faşist yönetimlerin uyguladığı yönetim tarzını uygulaması kimi çevrelerce eleştirilse de her yere bir heinrich müller lazımdır der ve kendisine kızıl ordu tanklarına karşı daha dikkatli olmasını tavsiye ederim. destekçisiyim... (u: lanet olsun içimdeki provakasyon sevdasına)

(bkz:ihtilalin kudretli albayı)
doğunun ve batının emiri, deli derviş han'dır.
henüz 3 yaşındayken, atası olan bilge başbuğumuz deli evliya han'ın karşısına dikilmiş; ''bilge atam, türk elinin emiri uluğ atam, her şeyin bir efendisi vardır. evrenin bir hakimi tanrıdır. acununda bir efendisi olmalıdır. o da neden sen olmayasın?'' demiştir.
bu sözleri duyan deli evliya han kulaklarına inanamaz. üç yaşındaki bir çocuk, ak sakallı bilge dedeler gibi konuşmuştur.
bunun üzerine oğlunun dediğini yapıp, acuna hakim olmaya çalışmıştır ama başaramamıştır.
türk eline, deli evliya han'dan sonra oğlu deli derviş han geçmiştir.
ilk icraati ise ordu yapısını düzenlemektir.
artık seferlere güçlü ordusu ile çıkan ve bolca ganimet toplayan deli derviş han'ın adını duymayan kalmamıştır.

iktidara geldiğinin dördüncü senesinde ''delihanlılar'' imparatorluğunu kurmuştur.
delihanlılar imparatorluğunun batı sınırı liverpool, doğu sınırı hiroşima, kuzey sınırı st.petersburg, güney sınırı cape town'a varmıştır.
ayrıca ''yeni dünya'' diye adlandırılan amerika kıtasınada seferler düzenlemiş ve buradaki new york dükalığı, teksas kovboyluğu, ciudad de mexico siestacıları, rio de janeiro sambacıları ile buenos aires tangocularını kendine bağlayıp, vergi almıştır.
ayasofya'yı gezen turist'e "since 1453" ayarı veren fatih çarşamba ocak başkanı hassasiyetine sahip, gani gönüllü, güvercin yürekli, evlat olsa sevilmez bir arkadaşımız.