tuğrul türkeş – Muhalif Sözlük
merhum alparslan türkeş'in oğlu. mhp genel başkan yardımcısı ve ankara milletvekili.

kurultay ile ilgili olarak açıklama yapmıştır ve duygulara tercüman olmuştur. şunları söylemiştir; ''Devlet Bey MHP’de genel başkanlığı bir görev olarak alıyor. Bu bir sorumluluktur. Tamamiyle MHP kaynaklı ve bu işi yürütebileceğine kanaat getirebileceğimiz ciddi bir aday olsa Devlet Bey belki bırakmayı düşünürdü. Bu benim kanaatim. Ama çıkmış olan adayların hepsinin bir dış bağlantısı var. Böyle bir dönemde bırakmak sorumsuzluk olur. ‘Kalayım’ diye ısrarı var mı bilmiyorum. Ama bu safhada, ‘bırakıyorum’ demek sorumsuzluk olur. Türkiye kritik bir süreçte. içeride, dışarıda, CHP’de yaratıldığı gibi bir türbülansın MHP’de yaratılmasına imkan vermemek lazım. Buna engel olmaya çalışıyoruz. Bu safhada MHP’de bir karışıklık ya da yanlış seçimin Türkiye’ye ayrı bir maliyeti olur. Bunları görerek Devlet Bey ‘devam’ kararı verdi. Aday olarak ortaya çıkmış adayların hiç birisi MHP’nin tarihten gelen çizgisini yarına taşıyacak nitelikte değil. Bir, Türkiye’nin çok kritik bir sürecindeyiz. ikincisi AKP süresini tamamladı. Gittiğinin kendisi de farkında, onun için yapay formüller üzerinde duruyorlar. O nedenle MHP’de bir destrabilizasyon yaratabilirseniz alternatifi ortadan kaldırıp yeniden yaşama şansı bulursunuz. Bugünkü adaylara baktığımızda hep bu dış bağlantıları görüyoruz.''
tam adı yıldırım tuğrul türkeş olan, alparslan türkeş'in oğlu. aydınlık türkiye partisi, ata ocakları tarzı girişimleri olmuş, çok kısa sürede tarihe karışmıştır. nihayetinde devlet bahçeli ile barışarak mhp milletvekili olma yolunda kariyer planlamasını yapmış bulunmakta. iktisatçıdır. şahsen ben siyasi bir fikri, projesi, duygusu, düşüncesi olduğunu hiç görmedim. meşhur nizamcı alemci muhabbetinin de kaynağıdır.
rahmetli başbuğ'un ilk eşi muzaffer hanım'dan olan oğlu. başbuğ sonrası yapılan ilk kurultayın favori adayı olmasına rağmen devlet bey'e karşı kurultayı kaybettikten sonra atp'yi kurmuştur. mhp'nin baraj altı olduğu 2003 seçimlerinde kayseri milletvekili adayı olup dyp ile seçim ittifakı yapmış kayseride aldığı oy oranı ile mhp'nin baraj altı olmasına büyük katkı sağlamıştır.
mumun dibine ışık vermediği sayısız durumun örneklerindendir lakin iyi bir ekomonisttir. şu anda mhp'nin genel başkan yardımcısıdır.
ikinci hayırsız evlat vakası olarak tarihe geçmiş, alparslan türkeş'in yeniden kemiklerinin sızlamasına neden olmuştur. şimdiiii, komşum da dahil olmak üzere tuğrul türkeş aşkına o kürsüleri yıkanlar, babadan oğulacı lider fetişi ülkü devleri ne hissediyor, merak etmekteyim.

bir de beyinsiz sürüler "tuğrul bey akp'nin hdp ile yan yana gösterilmesi oyununu bozdu" diyerek analiz yapmaktalar, görüyorum. ulan öküzler, tuğrul beyiniz fotoğrafa girince siz hdp ile yan yana görünmemiş mi oluyorsunuz? kaldı ki neyi görmemek için kıçınızı yırtıyorsunuz? daha dün dolmabahçe'de birlikteydiniz hala yan yana goygoyu yapıyorsunuz.

(bkz:numan kurtulmuş)
Babasının 92 de shp ye ve o parti içindeki teröristlere destek vermesinin ardından kendi de babası gibi yapmıştır.