müsavat dervişoğlu – Muhalif Sözlük
1960 ankara doğumludur. hayatını milliyetçi ülkücü camiaya adamıştır. sırasıyla 1987 de ülkü ocakları genel başkanlığı 2002 yılında izmir il başkanlığı,2011 yılında izmir millitveki adayı 2012 yılında 10. genel kurultay'da milliyetçi hareket partisi genel başkanlığına aday olmuştur. kongrede 48 oy almıştır. kendisi kaybeden olmamıştır aksine milliyetçi hareket kendi öz kültürünü yansıtan bir neferi yeniden kazanmıştır.
ordu fatsalıdır.teşkilatın her kademesinde en iyi şekilde görev yapmıştır. son kurultay sürecinde hakkında, muhalefeti bölmesi için devlet bey tarafından genel başkan adayı yapıldığı şeklinde söylentiler vardı. kurultay sürecini en iyi değerlendiren kişidir. kurultay sürecinde ve sonrasındaki duruşuyla donanımlı,idealist,dinamik bir kişi olduğunu göstermiştir,yolu açık olsun.

hareket'in "fatsa grubu"ndandır.
14 mayıs 2016 tarihinde kongre merkezi önünde bir tartışma esnasında kendisini sakinleştirmeye çalışan arkadaşına vurarak bana dokunma diyerek gerginlik
14 mayıs 2016 tarihinde kongre merkezi önünde bir tartışma esnasında kendisini sakinleştirmeye çalışan arkadaşına vurarak bana dokunma diyerek gerginlik yaratmaya çalışan canlı türü. kameralar önünde iki dakika insan rolü yapmak bu kadar mı zor dedirtmiştir.
dört yıl önce bahçeli'yi yalarken de aynıydı, şimdi de. muhalefetin en büyük falsosu. bahçeli'nin cemal'i neyse, meral'in müsavat'ı da o.