başın bağlı olunmasına rağmen başkasına aşık olabilmek – Muhalif Sözlük
Sozlu, nisanli, evli veya ailelerin/umumun bildigi ciddi bir iliskiye ragmen taraflardan birinin gonlunu baskasina kaptirabilmesi ya da acmasi durumudur. Asik olmak zaten zamanlamanin adidir, karsi koyulamaz. Muhatab haberdar degilse veya sizi iplemiyorsa sikinti tek taraflidir ve zorluk derecesi alt citalarda seyreder. Tersinde ise babalara yan basmanin bir tik gerisindesinizdir.

Bu boku yiyen kisiye karsilik veriliyorsa elde 3 yol vardir:

1- ya resmiyetteki partnerden habersiz asik olunanla takilirsiniz,

2- Ya resmiyetteki partnerinizi birakir guncel olana meylinizi ve eforunuzu harcarsiniz,

3- ya da siktir olup gidersiniz yani mecburen baslamadan bitirip icte bir sure (ki uzunlugu kahramanina baglidir) aci cekmeye hazirlanirsiniz ve cekersiniz.

3 yol da mesakkatli ve zorludur, muhakkak aci cekeceksinizdir. Hatta 2. Yolda haksiz bir pic olarak, basinizin bagli oldugu partnerinize zulum edecek ve gunahina girmis olacaginizdan ah alacaksinizdir. Anlayisli ve olgun ise kabullenebilse de sizin haksizliginizi ortmeyecektir. Asik olma sebeplerine yaklasmamaniz Gerekirdi.

En iyisi 3. Yol. Demlenmek ve tutturmek daha bi baska o zaman.. ilki sikintili ve bol gunahli bir yol. Bir de maharet istiyor galiba herkes beceremez.
son ve ebedi aşk nikah masasına oturduğun olmalıdır der meseleye nihayet getiririz.

olmaz,olmamalı. ha bi halt yedik oldu,o zaman tanımdan hareketle 3. yol zorunlu istikamettir.
affi yoktur. erkekse bu halti yiyen babam bile olsa affetmem sürüm sürüm süründürürüm. kadinsa toprak bile kabul etmez...
aşık olmak ve aşık olduğunu hisstemek elde olan isteyerek gelişen bir durum değildir. yani birisi kalkıp ben filancaya aşık olayım demez. dolayısıyla başı bağlı diye aşık olunmaz diye bir kaide olmaz. aşık olmuşsa niye nasıl bu olaylar gelişmiş ona bakmak lazım. evli ise muhtemelen ailevi problemler yaşıyordur. nişanlı ve sözlü olan ise yüksek ihtimalle hızlı ve yanlış bir karar vermiştir. evliye göre şanslıdır. yaptığını düşündüğü hatadan dönmesi daha kolaydır. gelelim burda ki aşık olmak kelimesine. şimdi aşık oldum diye ortada dolanan ayran gönüllülerden bahsetmiyoruz. tam manasıyla aşık olmaktan kastım. tabi karşı taraf içinse gerçek manada acı bir durumdur. empati ile anlamaya çalıştığımda bile 'allah kimseye yaşatmasın' dediğimdir. kabullenmenin çok zor olacağı bir durumdur.
o askin da varyanti ve ciheti farkliymis, sonra(!) anliyorsunuz.

Not: unlemden onceki kelimenin anlamini ve gidisatini cozenler begendi(u: inadınızı mikim) bile..