bdpnin karadeniz ziyareti – Muhalif Sözlük
bdp'nin bazı vekilleri aracılığıyla imralı sürecinin kabullenişini sağlamak,milli direnç noktaları olarak görülen yörelerin nabzını ölçmek,türk toplumunun bütün dinamiklerinin psikolojik eşiklerini zorlamak maksadıyla gerçekleştirecekleri ziyaret.
akp'nin karadeniz milletvekillerini toplayıp görüş alışverişinde bulunduktan sonra böyle bir hamle yapılması ziyadesiyle manidar. 17'sinde başlayacak olup 19'unda samsun'da olacakları söyleniyor. samsun ziyaretleri kapsamında bir yürüyüş yapılacağıda gelen bilgiler arasında,ayrıca emniyetin şimdiden bazı kişilerle görüşerek "operasyon yapmayı düşünüyoruz,aman müdahale etmeyin" gibi adamı keriz yerine koyan yavşakça söylemlerini işittiren ziyaret süreci olacaktır.
şayet ziyaret etkili protestolarla karşılanmazsa akp-pkk ittifakına çok ciddi bir direnç olarak gösterilen karadeniz eşiği aşılmış olacaktır ve bu direncin kırılmaması adına ellerinden geleni yapmaya çalışan topal osman torunları karadeniz'de mevcuttur.
acaba ne için gidiyorlar diye düşünüyorum nedendir bilmem aklıma ikdidar partisin karadeniz'de ciddi anlamda bir oy potansiyelinin olduğu geliyor. malum bu topa girerse karadeniz orası ne yapacakları belli olmaz büyük tepkiden korkuyorlar haklı olarak. bu nedenle bdp karadeniz'e yükü hafifletmek ve suça ortak olmak için gidiyor. samsun'dan ayın 19 unda bu proğrama başlamaları ayrı bir manidar durum. bir söz var ya hani sözler verilir, sözler unutulur. Gün gelir ihanet eden sadakat bekler...
karadeniz türkünün asil direnişi neticesi iptal edilmiştir. isterlerse etmeyebilirler,ordu ve giresun'un en seçme faşistlerinden oluşturulmuş bir ekip kendilerini hala ısrarla beklemektedir.

tüm türkiye duysun "can sağ iken yurt verilmez,karadenizli vatanı ite vermez".
kazananı vatan evlatları olup kaybedenleri arasında malesef türk milliyetçileri'nin kurumsal yapılarınında olduğu soylu bir direnişle neticelenmiş ziyaretlerdir.

özellikle türk milliyetçileri'nin temsilini üstlenmiş kurumların başındaki zevatların bir çoğu (u: istisnaları ayrı tutuyorum) abuk subuk ve resmen korkakça "itidal" çağrılarıyla türk milliyetçiliği adına kenetlenmiş kitleleri sindirmeye ve bu hain güruhun ziyaretini dolaylı olarak meşrulaştırmaya çalışmışlardır. bizler en azından demokratik tepkimizi hiçbir şiddet gösterisine başvurmadan koyup psikolojik harpte mevzi kazanalım telaşındayken makam mevki sahiplerinden bir çoğu bu meşru tepkiyi bile çeşitli vasıtalarla engellemeye çalışmışlardır.

açıkçası sinop müdafası olmasaydı bu denli ciddi bir infial oluşur muydu bilmiyorum ama gerçekten özellikle günlerdir samsun-ordu-giresun hattına örmeye çalıştığımız mücadele hattı (u: hala bu haberleşme ağını provoke olarak görenler var) kendi çapında tepkisini ne pahasına olursa olsun verecekti.

şimdi bakıyorumda bizler ellerimizde telefonlar dakika dakika hem hattı haberdar edip hem mücadeleyi örgütlemeye çalışırken "soğukkanlılık çığırtkanlığı" yapan zevzekler sinop'un samsun'un kahramanlığı üzerinden "karadenizliyiz,sokmayız,geçirmeyiz" edebiyatı yapıyorlar,gülüyoruz ama görüyoruzda,gördüğümüzü biliyorlar,fazlada gözükemiyorlar çünkü bdp'li itlerle beraber onlarda rezil rüsva oldular.

biz karadeniz'de estirilen itidal uyuşukluğuna ihtilal naralarıyla karşı geldik,çünkü atalarımızdan böyle öğrendik darısı tüm türkiye'nin başına diyor ve hekimoğullarının,ipsiz receplerin,topal osman ağaların aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum.
liboş, islamcı, enternasyonal sosyalist, kürtçü ve hümanist gruplarca (en küçük kalabalıklardan tutun parti, medya ve stklara kadar) herkesin karadeniz ve karadenizlileri faşist-provakator ilan ettiği gezilerdir.

ve imece usulu düşülen şerh şudur çhawreşamen:

- tc, sadece harita üzerinde bölünmemiş!


(bkz:günaydın)
gezilere tepki koyan kitlelerin sahipsiz kaldığı gezilerdir.chp, akp'ye suç atarken, akp de chp ve mhp'ye suç atmakta.mhp üç maymunu oynamaya devam etmekte.Osman pamukoğlu sinoplu olduğundan sahiplenmeye çalışsa da oy kapma niyetinde olduğundan halk yine piç gibi ortada kalmıştır.sonuç;

-ben de sizin gibi halk çocuğuyum.
+hayır, sen orospu çocuğusun.
üzerinden yaklaşık 1 ay geçtikten sonra türk dünyası'nın bilge lideri sayın dr. devlet bahçeli'nin ordu merkezli karadeniz ziyaretinden anlaşılacağı üzere karadeniz'e vatansızların giremeyeceğini teyit eden ziyaret olmuştur. gülten kışanak kancığı boynuna keşan peştemalı asıp mecliste nutuk atsada bilmelidirki karadenizli o boynuna taktığı keşanı ona yağlı urgan eder. volkan konak "ahmet türk evime gelsin" desede bilsinlerki karadenizli o evi içindekilerle beraber ateşe verir. kadir inanır karadeniz direnişini "bir kaç gencin işi" diye küçük görmeye çalışsada o bir kaç genç o itleri karadenize gömer.
ayrıca ordu emniyetinin işi gücü bırakıp telefon konuşmalarıma misafir olması ve il emniyet müdürünün mhp il başkanını arayıp beni provakatörlükle itham etmesindende kıvanç duydum. (u: burdanda takip ediyorlarsa kendilerine selam ederim).