suriyeli mültecilere vatandaşlık – Muhalif Sözlük
şimdi sakin olmak istiyorum. sakinim. yok lan değilim. ulan bu ne manyaklık arkadaş. hayır rahmetli özal zamanında getirdi besledi başımıza yeterince bela oldular. hadi bunlarıda besleyelim. ama vatandaşlık falan. buna eğer bu toplum ses çıkarmazsa beni çıkarsınlar vatandaşlıktan. oh ne güzel. ver vatandaşlık al oy. şimdi çok ağır söveceğim bak.

http://tinyurl.com/cbgpj4w
türkiye'nin demografik yapısını değiştirmeye yönelik bir hamledir. paranoya olarak görülebilir fakat,ileride kurulması düşünülen arap özerk bölgesinin hazırlık aşamalarıdır.
fakat daha evvel osmanlı topraklarına doluşan kafkaslı ve balkanlıları zaman içinde türk kabul eden sakat zihniyet bu duruma kızmamalı hatta vatandaşlık esasına göre türk olacak olan kardeşlerini sahiplenmelidir.
ben küfrümü ettim bile, tanrım sen bağışla beni..

sikik muz cumhuriyeti olduğumuzun resmidir. hangi ülke böyle dünyada kolaylıklar sağlıyor? gösterin, götümü keseyim!

"daha iyi tacizde bulunsunlar, çalsınlar, çırpsınlar" diye lazım aslında anadolululara! destek olurlarken düşüneceklerdi!
Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın "suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık imkanı vereceğiz." açıklaması ile memleket gündemi olmuştur. Bu vatandaşlık hamlesinin amacı; terörle mücadele kapsamında, tahrip olmuş şehirlere -özellikle diyarbakır- t.c. vatandaşlığını haketmiş suriyelilerin yerleştirilmesi ile pkk'ya olan gönüllü/zorunlu halk desteğini kırmak ve buna müteakiben doğu'da hdp'nin seçim üstünlüğünü bitirmek olabilir; memlekette ak parti tabanını genişletme ve oy devşirme çabası olabilir; avrupa birliği ile anlaşmaya çalışılan vize-mülteci anlaşması kapsamında; vize serbestliği durumunda, vatandaşlık alan suriyelilerin de bu haktan yararlanması ile ab'ye çifte mağlubiyet yaşatmak da olabilir. Düşük bir ihtimal de, hiçbir siyasi fayda amacı güdülmeden, bu insanlarla yüz sene önce aynı bayrak altında yaşamış olmamız da bu kararın alınmasına neden olmuş olabilir. (bkz:azalan marjinal fayda)
itneliktir, muştluktur, gafatlıktır, döt verenliktir efendim.kürdün pisliği yetmezmiş gibi, 3 milyon suriyelinin de çirkefini benim gamlı-yaslı türk ırkımın sırtına yüklediler.sokak aralarında birbirini züken ortadoğulu popülasyonunu artırdılar. madem oldu, bari benim güzel elazığıma yerleştirmesinler bu fellahları.rize'ye yerleştirsinler, rizeliyi züktürsünler. muhacir-ensar çiftleşmesine en uygun yer türkiye'de rizedir.diyarbakır'a, mardin'e zaten yerleştiremezler. özel eğitimli bordobereli komandoyu, bayraklı tabutla memleketine postalayan kürdün karşısında biçare suriyelinin hiç şansı yok. nusaybin'de bizi, kobani'de işid'i züktü bu mağara adamı kürdler.lakin rize eyidir, rize hoşdir, rize gözeldir.rizelinin kızı beyazdır, halkı yardımseverdir.verin gitsin.