islamcılık – Muhalif Sözlük
islam'ın tarafgirliği, propagandacılığı vs. islam inancı tek iken böyle bir şey yoktu, zaten herkes tek bir amaç uğrunda birlikte yaşamaktaydı. peygamber vefat etti, işler değişti. mezhepler, siyasi eğilimler, anlayışlar, uydurma hadisler, tarikatlar, cemaatler.. esasında islamcılık, beynelmilel olarak, tarikatçılık, cemaatçilik, mezhepçilik ve örgütçülükten başka bir şey değildir. çünkü her cemaat, tarikat, mezhep ve örgüt kendi islam inancının doğruluğuna inanır ve onun taraftarıdır. örneğin hakan albayrak'ın islamcılığı ile ihsan eliaçık'ın islamcılığı bambaşkadır. biri arap baharı gibi emperyalist oyunlara mucizeler atfeder, bir diğeri paylaşmayı, her türlü emperyalist çizgiden uzak olunan özgürlüğü savunur.

mısır'da, iran'da ve bazı asya ülkelerinde tarih içinde belirgin hareketler ortaya çıkmış, günümüzde de etkilerini sürdürmektedir. türkiye bu alanda geri kalsa olmazdı. akıncılar, mttb, milli görüş, hizb-ut tahrir, ibda vb. islamcılık etiketini taşıyabilecek hareketler peyda olmuştur yurdumuzda. bir kısmı halen tabelalarını korumakta.
diğer isimlendirmesi fundamental islamism veya siyasal islam'dır. topraksızlık, geleneksizlik, farksızlık, kansızlık, demogoji, ticaret üzere devam eden en zehirli ideolojilerdendir. ikiz kardeşi komunizm iken, türkiye'de neseb-i gayri sahih oluşu itibariyle babalık karinesi kürtçülük elindedir. maturidilik'te görülen din ile siyaset ayrımı yurdum öküzünün bidon kafasında yapılamadığından kavram, dinle eşdeğer olarak algılanmaktadır. bu sebeple islamcı=müselman anlayışı bir virüs gibi toplumda hızla yayılmaktadır.