rusya – Muhalif Sözlük
çok sayıda Türk topluluğunu yıllarca hakimiyeti altında tutup zulmeden, katliamlara maruz bırakan ve Türkçe'yi sistematik bir şekilde bölüp parçalayan Ruslar'ın soykırımcı devleti.
ayılar ülkesi. asla kanmamak, yanlamamak gerek. bugün slav kökenli ülkelerde bile futbol takımlarına dâhi tahammül edilmiyorken(u: bugünkü karadağ rusya maçı örneğin) macar ve türkiyeli ulusalcı, milliyetçi, turancı kitlenin bir kısmı ülkelerinin geleceğini tehlikeye atarak iş çeviriyorlar bu ayılarla.
çarlık dönemi sanat ve mimarisine hasta olduğum devlet.kremlin sarayıyla, petrovsky sarayıyla, st. basil katedraliyle adeta mest ediyor gözleri.ayrıca slav ırkının en güzellerini barından ülkedir.lakin her haliyle buram-buram avrupalı olan bu devletin avrupa ve avrupa koloni devleti amerika ile limoni ilişkilerine anlam veremiyorum. rusya, soğuk savaş yıllarını geride bırakmalı ve amerika ile masaya oturmalı. birbirlerinin devletsel çıkarlarına saygı duyarak ortak bir ülküde anlaşmalı.her büyük medeniyetin resmi ideolojisi olan emperyalizmi, avrupa devletlerinide dahil ederek birlikte yürütmeli ve büyümeli. neo-roma imparatorluğu hep birlikte inşa etmeli. tahminimce vladimir putin sonrası benzer birşeyler yapacaklar. zaten yapmalılarda.zira artık ne amerika'nın wasplığı kaldı ne de rusya'nın cossacklığı kaldı. avrupalının rönesans aristokları yıllar evvel yok olup gitti zaten. karanlık odadaki yuvarlak masada buluşmanın önünde hiç bir engel kalmadı böylece.