16 09 2013 türk jetlerinin suriye helikopterini düşürmesi – Muhalif Sözlük
sınır ihlali ikazına uymayan suriye helikopterinin uyarıya uyulmaması iddiası üzerine malatyadan havalanan türk hava kuvvetleri jetlerince sınıra birkaç yüz metre kala düşürülmesi olayıdır. basına bülent arınç açıklamasını yapmış ve olayı (b: böylece)(!) teyit etmiştir!

suriye'ye misilleme olmuştur. evet gerekeni yapmışlardır iddia doğruysa ama şu saatten sonra "israil ve/ya yunanistan jetleriyle it dalaşı yapıldı" haberini herkesin götüne sokarım! esad başgan -işi gücü yok- tahtı ve rejimi sallantıdayken ve hatta götü kimyasal iftirası hakkında zor kurtarmışken böyle bir şey yapacak, di mi?

obama ve putin'in anlaşması üzerine rte'nin atarı bu olmuştur. savaş çıkacak, kan akacak. o kadar!
gururumu okşamıştır hafiften, yalan yok. vuran bizimkilerse hz. mehdi esad'ın uçağı da olsa caylislenmiş gibi oluyormuşum. benden insanlık beklemeyin daha. :(
karabudunlu'nun "bu da mı gol değil" nidalarını hafiften işittiğim olay. güzel harekettir; kabulümüz, makbulümüzdür.

bir de, şuna bari itiraz etmeyin yahu. yok yunan'la it dalaşıymış da, falanmış fişmekanmış. onlar da yaşandı ege'de zamanında. anlamadık ki, kime yaranacak bu genelkurmay? vursa suç, vurmasa ayrı bir suç.


neyse.. genelkurmayın basın açıklaması şöyle:

---------------ayırıcı---------------
TARıH : 16 Eylül 2013

SAAT : 19:40

NO : BA - 17 / 13

M-17 tipi bir Suriye helikopteri, Türkiye hududuna 26 NM mesafede iken, 16 Eylül 2013 saat 13.41'den itibaren Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol ihbar Merkezi(BiKiM) tarafından tespit edilerek takibe alınmış, hududa 5 NM kalıncaya kadar Birleştirilmiş Kontrol ihbar Merkezi (Diyarbakır) tarafından Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin uyarı yapılmış, buna rağmen Suriye helikopteri Türk hava sahasına yaklaşmaya devam etmiş ve saat 14.25'te Hatay/Yayladağ'a bağlı Güveççi Hudut Karakolu bölgesinde, Türk hava sahasını, yaklaşık 14.200 feet irtifada seyrederken, 2 km. derinlikte ihlal etmiştir. Bu durum üzerine, bölgede hava devriye görevinde (Havada Hazır) bulunan iki adet F-16 uçağından birisi tarafından, saat 14.27'de Türk hava sahasında iken vurulmuş ve hududun takriben 1 km. Suriye tarafına düşmüştür.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Radar iz bilgileri için: http://tinyurl.com/oaa6ak8
---------------ayırıcı---------------