mevlüt çavuşoğlu – Muhalif Sözlük
yeni ab bakanı. 2003 azerbaycan seçimlerinde ilham'dan sağlam rüşvet aldığı iddia edilmişti zamanında.

---------------alıntı---------------
avrupa konseyi parlamenterler meclisi (akpm) türk grubu başkanı akp'li mevlüt çavuşoğlu 'nun, azerbaycan'da 2003 yılında gerçekleştirilen seçimlerde akpm adına gözlemci olduğu, seçimlerde usulsüzlük yapıldığına ilişkin raporların gündeme alınmasını, gözlemci statüsü konumu aracılığıyla veto ettiği öğrenildi. bu olayın ardından azeri basını tarafından 1.2 milyon dolar rüşvet almakla suçlanan çavuşoğlu'nun, bakû haber, azatlık ve yeni müsavat gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinin mektubuyla başbakan recep tayyip erdoğan 'a şikâyet edildiği de ortaya çıktı.
---------------alıntı---------------
65. hükümette dışişleri bakanımızdır. Alman hariciye nazırını iki kere telefonda bekletip sonra da hiç konuşmamıştır. Daha sonra "Biz burada boş gezmiyoruz, yan gelip yatmıyoruz. Biz de yoğunuz. Benimle görüşmek istiyorsan benim uygun olduğum şartı da sen gözetmelisin." beyanında bulunarak memlekette milli gururumuz olmuştur.(u: gb) Tabii abi, adam haklı. Ne biliyorsunuz, adam belki de kamerun hariciye nazırı ile "ya kanka şu eto'o'nun gerçek yaşı kaç? allanı seversen bi sizin istihbarata sorup bana yazsana benim oğlan merak ediyo" geyiği yapıyor. Hariciye bu bilemezsin...

Edit: düzeltme.
Şu sıralar Avrupa'ya seyahat etmekte sıkıntı çeken hariciye nazırımızdır. Hollanda inişine izin vermemiş. Ee...Bekletmiyecektin o kadar telefonda adamları.(bkz:laleler)