berkin elvan – Muhalif Sözlük
kürt olmayıp tokat alevisi bir türk bebesidir. kalın kaşları dolayısıyla kürt zannedilmiştir. tamam da 13-14 yaşında protestolara katılmış bir çocuğa karşı polis terörünü savunmak da neyin kafası?bu dağa çıkıp askere kurşun sıkan izbandod vücudlu ekrat bebesi değil, birazcık insaf!
Diyarbakır da Ziya Gökalp Müzesini talan edenlere erekte olmayan tsk 11 yaşında bir çocuk üzerinden Show yapmakta bir sakınca Görmüyor. Bu kadar pislik varken temizlemeye Türk polisi 11 yaşında Çocuktan mı başlamıştır dedirtendir.
anası tunceli ovacıklı bir kürt, babası da kızıldereli'dir. siktirtmeyin çocuk edebiyatınızı. illa büyüyüp eşinizi, dostunuzu, çocuğunuzu öldürdüğünde mi söveceksiniz!?
hakkında geçen gün şöyle bir entry girmiştim uluda:bir çocuğun ölümüne sevinilmez elbette. bu çocuk öldü diye sevinmek o çocuğu kendine düşman bellemektir, o çocuktan mı korkuyorsunuz derler adamaancak; bu çocuk eğer başka vasıtalarla ölseydi bu kadar dillenmeyecekti. o masumdu ayaklarını ilk önce geçin, elbette bu çocuğun eylemlere katılmış olması ölmesini gerektirmez ama eylemlere katıldığını ilk önce kabullenin.beyni de küçük yaşta yıkanmıştır, pkklılar çıksın diye çekilen halaylarda maşallah bir güzel tepiniyordu. ilerinin tam militanı olacak kapasitede bir çocuktur kendileri. yani ne savunma gerektirir ne de yerme gerektirir. insaniyetperverliğiniz nedense yasin börü'ye karşı işlemedi. sebep çocuk hüdaparlı diye mi? bir çocuğun ideolojisi olmazdı ki ama? ya da o sünniydi ondan ötürü mü? yoksa polis değil de pkklılar öldürdü diye mi?
demetevler'de bir bodrum katında soğuktan ölen telaferli türkmen çocuklarının adının geçmediği yerde ağıt yakılması gayet normal olan teröristtir. evet, te-rö-rist!
Gezi parkına adımını atmamış olanlar tarafından sürekli ölsün gebersin denilendir . Mesele Berkin in ne olduğu değil polisin ne yaptığıdır . O kurşun Kanascı berfinin kafasına da gelebilirdi . Ortamda bu terörist diye Ayrım yapacak bir durum yoktu . Iktidara destek atan ulusalcılar gibi düşünmeyi bırakıp , 3 sınıf PKK yanlısı islamcıların yaptığı eylemi üstlenerek kendi örgütünden yapılmadığını morgda anlayan bir örgütü konuşmaya değer bulmayarak iktidarın yanlışları irdelenmelidir .
Türkmüdür kürtmüdür bilemem, neticede kürdümsüdür.ister polis kurşunuyla, ister böcek ilacıyla, ister eşşek tepmesiyle ölsün, ölmesi gereklidir, ölmüştür...
devlet sopasıyla can vermişlerden biridir. hangi etnik kimliğe, hangi dini inanca mensup olduğu bizi zerre ilgilendirmez. bugün berkin' in kendileri gibi düşünmediğine inandıkları için "iyi oldu" diyenler, yarın aynı sopanın kendi kafalarına indirilmesini meşru gördüklerini ilan etmektedirler. "ama ileride bela olacaktı" paranoyasıyla bir çocuğun öldürülmesini savunanlar, bu hukuksuzluk düzeninin tepemizde zebani gibi dikilişinden rahatsızlık duymuyor belli ki. berkin elvan çocuktur. ileride nereye ait olacağıyla ilgili sizin kendisine yapıştırdığınız ön yargılar onu suçlu kılmaz. üzülün yahut üzülmeyin. 15 yaşında ve 16 kiloya kadar düşerek ölüme yürüyen bir çocuğa, o çocuğun annesinin meydanlarda yuhalanmasına üzülmek vicdan meselesidir. fakat asıl mesele berkin elvan' ın üstündedir. bu; hak, hukuk, adalet meselesidir.