hulusi akar – Muhalif Sözlük
kara kuvvetleri komutanı. içeriden gelen bilgiler, genelkurmay başkanlığı döneminde ağır skiş döndüreceği yönünde. nasıl olacaksa artık!?
çuvalcı generalin elinden madalya aldığı için sağdan, soldan istisnasız herkesin salladığı müstakbel genelkurmay başkanı. bence iyiye delalet bu. klas adam olduğu belli.
diğer kuvvet komutanları ile karşılaştırıldığında sertliği ve disipline olan sevgisi ile dikkat çekmekte. tam bir cemaat düşmanı. dağılan kuvvet tabiyeti kendisinin yoğun çalışması ile toparlanmakta. dağılan emir komuta zincirini düzenlemeyi kendisine görev edinmiş paşa.
atanması halinde hilmi özkök'le başlayan "dede" görünümlü genelkurmay başkanları silsilesine, ciddi ve sağlam görünüşüyle son verecek olan orgeneral. ayrıca üçüncü durmuş'un dokunulmazlarındandır. denizkurdu 2015'te rte ayrıldıktan sonra akın öztürk'le kameralara yansıyan neşeli halleri mezkur zat-ı muhteremi kuvvetle muhtemel hıçkırıklara boğacaktır: (9:45-12:30) https://youtu.be/7nlogs0Q5XI?t=585
kendisine saygım sonsuzdur.

kendisinden beklentiler çok büyüktür. bunun kendisi de farkındadır.
peki gerçekleştirebilecek mi?

ergenekon, balyoz, jitem, casusluk adı verilen kumpaslar ile zayıflatılmış, tüm eğitimli personeli sahte deliller ile tutuklanmış, kozmik odalarına girilip milli savunma projeleri ortalığa saçılmış, katliamcı/din düşmanı/darbeci yaftaları yemiş ve bunlar sebebiyle bütün psikolojisi ve motivasyonu bozulmuş olan orduyu tekrardan toparlamak ve güçlendirmek beklenmektedir.
sonra da bu orduyu; rusya, iran ve suriye ile olması planlanan savaşa hazır hale getirmesi(ve mümkünse savaşı kazanması) beklenmektedir.

bununla da kalınmamış;
kürt açılımı ile güçlendirilmiş, verilen tavizler ile azdırılmış, şehirler silah deposu yapılırken görmezden gelinmiş pkk'yı 2-3 hafta içinde bitirmesi, kökünün kazınması ve hatta suriye ve ırak'taki uzantılarının da yok edilmesi beklenmektedir.

peki bunları yapabilmesi gerçekten olası mıdır?
siyasi otoritenin(akp) yediği ve sonra pişman olduğu bokları, tek başına sayın genelkurmay başkanımızın temizleyebilmesi ne kadar gerçekcidir?

sayın hulusi akar, vatanını seven ve verilen görevi en iyi şekilde yerine getiren şerefli bir tsk mensubudur. lakin bu görev herkesi aşar.
bu kadar fazla şey beklememek lazım.