aleksis çipras – Muhalif Sözlük
Yunanistanda seçimleri kazanan sosyalist ittifakın lideri. yunanlılar bir umut bekliyorlar güzel vaatlerde bulundu. Vergi sistemi orta ve alt sınıf lehine düzeltileceği, avrupa birliğine karşı olan borçları ödemeyeceği en önemli vaatleriydi. krizden bunalan yunan halkı benim halkıma benzemediği için bastı oyunu bu genç adama. şimdi bu adamın vaatlerini inceleyelim, gerektiğinde emzirsinler, beslesinler, büyütsünler sonra çık ben borçlarımı ödemiyorum de yer mi yemez, seve seve ödetirler o borçları sana. yunanistanın en büyük sorunu olan üretememe sorununu görmezlikten gelmektedir. ne diyelim hayırlısı umarım başarır.bizim selahattin demirtaş ile kıyaslamaya çalışan zihniyet gitsin kumda oynasın arkadaş, çipras denilen adam dağdan emir alıyor, adaya gidip ziyarette bulunuyor da biz mi bilmiyoruz ?
ufuk uras ve hdpli temsilcilerin enteresan bicimde basarisini sahiplenmeye calistiklari, yunanistan'in yeni lideri. ulan sizin solla solculukla alakaniz kobane'ye kadar. amerika'ya aglayanlar ab'ye borclari odemeyecegiz diyen adami sahipleniyor. bu adam yunanistan'in kürdü de degil ustelik. gayet ulusalci, yunan bayraklariyla dolu mitingler yaptilar. yani sayin gezi eylemleri darbe girisimiydi diyen sonra da gezicilerin oylarina talibiz diyen mallar, hassiktir diyorum size, hassiktir.
''din elden gidecek eyy isa'nın ümmeti! devleti dinsiz yönetecek eyy cemaat-i hristiyan!'' diyen rakipleri çıkmış mıdır bilmiyorum ama adam ateisttir ve en yüksek oyu alarak devletin başına geçmiştir.
yunan ekonomisini kurtarmaya yönelik elinde hiçbir çözüm önerisi olmamasına rağmen popülist siyasetle işi kotaran, atılan nutuklardan sonra mevzu kredi görüşmelerine gelince almanya önderliğindeki avrupa birliği tarafından kendisinden vibratörle kan çekilen bildiğin mal oğlu mal siyasetçi.