muaviye – Muhalif Sözlük
Ebu Süfyan'ın oğlu, Yezid'in babası...

Ne şii ne Sünni aşırılığına bakmadan tarafsız olarak incelersek bile islama verdiği zararları çok rahat görebileceğimiz Emevi kralı. Ama gelenekçilere göre "peygamberi gören herkes sahabedir" gibi ispatsız bir iddia olduğu için bu muaviyenin başına hz. ya da sonuna r.a. ekleyenlere de çok rastlarız.

sahabelerden bazılarını öldürten, hz.ali'ye hutbelerde lanet okunması adetini başlatan, islamın hilafet sistemini yaralayarak kraliyete döndürten, oğlu yezidi ümmetin başına musallat eden bir kral.

bir yerde okumuştum muaviye nin anlamı "uluyan dişi köpek"miş.
hazret'tir.eğer marmarabölgesi'nin mantığıyla gidersek; cemel vakasında hz. ali'yi mi haklı göreceğiz yoksa hz. ayşe'yi mi?teki efendimiz (s.a.s)'in damadı, amcasının oğlu, diğeri de efendimiz hanımı, annemiz.
Durmuş Hocaoğlu nu hatırlatan başlıktır

---------------alıntı---------------
- Sahabe tamam sahabe ama adam gerizekalı
---------------alıntı---------------
ehl-i sünnetin bu hususlardaki yorumu:
(b: "ali haklıydı, muâviye haksız değildi...")
ne yorum ama.. tam bir statüko..

bal gibi de ali haklıydı... muâviye haksızdı...
bu konunun tartışılması bile kabul edilemez!
hadsizliğin son noktası!
durmuş hocaoğlu'nun hezayanlarıda gerçeği yansıtmıyor. hz.muaviye(r.a)'nin nasıl bir arap dahisi olduğunu çok iyi biliyoruz.

adminler bu başlığı kapatıp bu adamı banlamalılar. e-delikanlılar sizi! gelin de yüzümüze söyleyin...
kendisinden vahiy katibi diye bahsedilen ve fakat kendisi müellefetül kulûbtan olduğunda vahyin nihayet bulduğu ya da bulmak üzere olduğu unutulan kişi.. islama olan düşmanlıkları ile nam salmış, hind ile ebu süfyan'ın çocuğu.
ebu süfyan ve hind'in oğlu, yezid'in babası. aileye bak, çay demle! bu adamlar cennetin en klas yerlerinde kurulacak öyle mi? peygamber çağırdığında ''yemek yiyorum, işim var!'' resti çeken adamdır muaviye. cebeci pavyonlarından ayyaş müslüm dayıya ''peygamber seni çağırıyor'' desek, o vaziyetinde koşa koşa gider. şimdi bu muaviye dingili ayyaş müslüm dayıdan, hatta peygamberi görmemiş günahsız bir müminden üstün öyle mi? bsgçk!
devletçilik ve milliyetçilik yönünden adam'dır! osmanlı'yı osmanlı eden nasıl teşkilatçılık yapan orhan bey ve bu konudaki müdavimleri ise, fatih ve kanuni gibi.. islam devletini o zaman devletleştiren ve teşkilatçılığı sağlayan da odur! bu yönüyle adamdır!

dini noktada hz. ali taraftarı olsam da sövemiyorum çünkü sahabedir. bu konuda gelenekçiyim. eleştirmek başkadır sövmek ve kin beslemek başka! ve idarecilik, askerlik, fıkıh konularında hayranıyımdır!

bu arada sıffin savaşının öncesinde meselelerde hz. ali haklı diyenlerin birçoğunun en başta gelen mevzuyu bilmediklerini ve hatta her fırsatta eleştirdikleri gelenekçi ulemanın onun haklı olduğunu ekseriyetle yorumlamalarına göre şekil aldıklarını da ayrıca belirtmek istiyorum.

ve daha da ileri gideyim: bugün buradaki milliyetçi/muhafazakar/sentezci arkadaşların hepsinin o dönemde yaşasalardı şimdiki kafa ve yürek yapılarıyla, en koyu muaviyeci kesileceğini de facebookta yaptığım kişisel bir anketle de öğrenmiş bulunmaktayım.
hayattüs sahabe adlı esere göre efendimizin tırnaklarını dahi toplayıp saklayan sahabedir.diğer konulara girmeden yazımı sonlandırıyorum.