düz anadolu kadınındaki akp ve rte fanatikliği – Muhalif Sözlük
Egitim seviyesi, toplumsal baski ve sohbet(!) muhabbetlerinden kaynaklanan bir hastalik. Tedavisi de mumkun gorunmuyor.

Bizim aile, konu komsu da ekseriyetle ayni. Duz Anadolulu kadinlar yani ilkokul veya ortaokul mezunu veya terk, koy kizi, 16'sinda kocaya gitmis.. Basi kapali, agzi duali, elinden her is gelen ve zamane turk kadinlarina zit bir sekilde erkeklerine-yuvasina sadik ve bagli o kadinlar.. Evet; analarimiz, teyzelerimiz, yengelerimiz bu kategoride. Evet mukemmel insanlar, iyi kalpliler ama soz gecmiyor bu cehaletlerine. Erdogan'i nasil anlatirsaniz anlatin veya ne kanit gosterirseniz gosterin .. ı ıh.. Fayda etmez!

beni bir tek canim babannem ve halam sasirtmaz! Yengemler, annemler alayi akp'ye oy verirken (biri patronu mhp'den aday diye mhpye vermisti yoksa bilincten degil) bir tek ailenin cinari babannem chp-ecevit-baykal cizgisine sadiktir.

Babannem yillarin ataturkcusudur! Buyukbabama da "lan mal, sagın arnavuta oy verme!hasan aslan bizim yoremizin adami! (belediye secimlerinde kosova gocmeni bbpli zihni sahin akpden, alacamli hasan aslan da mhp'den aday olmustu) Bir de halam turk solcusu oldugundan o da oy vermez. Babannem okuma yazma bilmez ama tv kumandasi elinden dusmez. Hayretler icerisinde birakan durum ise medyadan isine geleni alir, narkoz yemez:

- nefret ediyom ya su tayyibten. Hih ataturke laf atana gadar gendie bagsin. Adam olsun adam, esseg olmasin. Sanki sadece gendisi muselman! Oğul(u: Bana diyor)! baykal adam gibi adamıdı! Yediler baygalı..

Hastasiyim! Onun gibiler coooook azinlikta! Eski nesil yani osmanli kadinlari orta yaslilardan farkli!
''kızını boş bırakırsan ya davulcuya kaçar ya zurnacıya'' atasözünün can bulmuş halidir.

rte'nin boylu poslu, yakışıklı ve diksiyonunun düzgün olması hep kadınlar tarafından artı özellik olarak görülmüştür.
olaya ideolojikman yaklaşılması saçma olur. çünkü bir kadının görsel hassasiyeti ile bir erkeğinki çok farklıdır.
erkek bilgiyi tam olarak alır. detaylara takılmaz. estetik kaygısı yoktur.
lakin kadın bilgiden çok detaylara önem verir. şık giyinen, temiz konuşan, babacan takılan ve birazda yakışıklıysa mutlak doğrunun o kişi olduğunu idda edebilir.

ve aylar önce yaptığım tespit: ##28331
'düz anadolu kadınındaki akp ve rte fanatikliği'.. sormazlar mı adama büyük şehirlerde ki oyu köydeki kocasının sözünden çıkmayan çıkamayan kadın mı verdi diye. böyle yaparak mı ordaki gariban köylüye, kadına destek olacaksınız. görsel hassasiyet falanmış da bilmem nemiş de. kadınların yarısından çoğu kocasını evlenirken görmemiş neyin kafasıdır bu ? onlara oyu ampüle basacaksın derler basarlar. boşuna amerika'yı yeniden keşfetmek için uğraşmayın. suçlayamazsınız da onları. çünkü senelerce kocaları oklara basacaksın dedi bastılar. yada kırata basın dediler bastılar. yada akrabasının akrabası hangi partiden encümen bilmem neydi bastılar. demem o ki ordaki fanatiklik baskının sonucudur çoğu zaman. bir fanatiklik varsa oda metropollerde yaşayanların fanatikliğidir.
mhp'nin düşük oy oranının sebeplerindendir. akp'li her kekonun eşi de akp'li iken, mhp'li dayılarımızın en az yarısının sözü geçmiyor karılarına. bu demokratlık bizi bozar!

(bkz:##13003)