başlık açarken dikkat edilmesi gereken hususlar – Muhalif Sözlük
bir de arama yapmadan ayni basligi anlami degistirmeyen bir iki ufak degisikle acanlar var ki diyecek laf bulamiyorum. lutfen arama yaptiktan sonra benzer basliklar icerisinde sizin kastettiginizi karsilamayan bir baslik aciniz!

Mesela Bahaeddin karakoç varken bahattin karakoç acmak gibi. Yanlis yazimi hangisiyse baslik duzeltme talep edilir, olay biter yani.

bir de eski sistem veritabanimizdan dolayi bazi turkce karakterli olmayan basliklarimiz var. biz farkettikce veya denk geldikce turkcesine yonlendirme yapiyoruz ama bazilari gozumuzden kaciyor. yani bir ç, ö, ğ, ş...vs aramizi bozmasin!

icimde kalmasin bunu da yazayim: yetkisi bulunan bazi arkadaslar iste turkce karakterli olmayan bu basliklari yonlendirmeleri bulunmasina ragmen turkcelestirerek sayfalarca entryi de veritabaninin karadeligine dogru yollamistir. mesela 2-3 sayfa dolusu entrylere sahip tarihin arka odasi basliginin haldeki turkce karakterli ayar cekilmis hali gibi.. ezcumle afiyet olsun. artik gezgin abdal ilgilenecek onunla da, cok lazimsa..
bakınız verdik, boş kalmasın. aklıma geldikçe de ekleme yapayım. başlığını açacağın ismin ünvanını da ekleme güzel kardeşim. entry'nde belirt, başlığa bulaştırma. okey? örneğin ''bediüzzaman said nursi'' başlığı vardı, ''said nursi'' olarak değiştirdim ben onu. ''prof. dr. sıtkı sırtıkıllı'' şeklinde de başlık olmaz. ''sıtkı sırtıkıllı'' olarak açar, profesörlüğünü entry'nde belirtirsin. bitanem yozgat kralı üçüncü durmuş, aşkitom yozgat kralı üçüncü durmuş, dingilin önde gideni yozgat kralı üçüncü durmuş, gallektersiz yozgat kralı üçüncü durmuş vesair de olmaz. yanlış. ters. bana olan hayranlığını ya da nefretini yozgat kralı üçüncü durmuş başlığı altında dile getirmesi gerek başlığımı açacak adamın. şimdilik bu kadar. döneceğim.