amerika birleşik devletleri – Muhalif Sözlük
hem müttefikimiz hem de bir numaralı düşmanımız olan süper güç. eğer oyunu onun belirlediği kurallarda oynarsan gerçekten seni ihya eden bir sistem kurmuştur; bunu ister abd'de yaşarken yap, ister abd'de yaşamazken. türkiye'yi ideolojik, politik, sosyo-kültürel olarak dönüştürüp, bağımlı bir ülke haline getirmek için ortaya koydukları çaba ustalık işleridir. 30-40 yıldır, ince ince, sabırla, nakış işler gibi. aptal dost akıllı düşman misali, kimi zaman saygı duyduğum, kimi zaman nefret ettiğim. ama yöneticileri akıllı, çok akıllı. yöneticilerinden kasıt sadece politikacılar gelmesin akıllara. amerika bir uygulayıcıdır. arkadan işi yöneten, planı yapan asıl güç çökmediği sürece bu saltanat devam edecektir.
bugün itibariyle dünyayı yöneten imparatorluktur ve bunu ekonomik,siyasi,askeri,kültürel olarak her defasında ispatlamıştır. dünün roma'sı,osmanlı'sı,büyük britanyası'dır.
Sadece OrtaDoğu'da değil tüm dünyada Müslüman'lara hayatı zehir etmeye çalışan siyonist devlet. Ne yazık ki Müslümanlar halen bunun farkında olmadığı için Amerikan yanlısı partiler, krallar, diktatörler devletlerini yönetmektedir.
araba kiralama hizmeti çok kıyaktır. türkiye'deki gibi ''aldığın yere geri getir'' saçmalıkları yoktur. istediğin yerde bırakabilirsin arabayı. lakin bir miktar fazla para alıyorlar. havaalanına giderken kiraladım ve oranın otoparkına bırakıp uçağa bindim. adamlar gelip arabalarını götürmüşler.lakin ülkenin kuzeyi ile güneyi arasında dağlar kadar fark vardır. bu hem gelişmişlik hem de zihniyet açısından aynıdır.büyük baba, kayınpeder, kayınvalide, baldızlar ve kayınbiraderler ile tanışmak için benim hanımın köyüne gidecektim. gerçi daha o zaman eşim değildi. bu 25 aralık'ta evlendik. daha 14 günlük evliyim.neyse efendim konuya dönecek olursak, hanımın memleketi louisiana/west carroll'un bir köyü. benim hanım uçak biletini ayırtmış, bilete bir baktım ki arkansas yazıyor. bir yanlışlık olmalı dedim. arkansas nire louisiana nire? sonra aradım konuştum ki, bizim hanımın köyüne en yakın yer arkansas havaalanıymış. louisiana'nın havalanı ise bölgeye en uzak yerdeymiş. california'da neredeyse her bölgede bir havaalanı varken, arkansas, louisiana, missisipi ve diğer komşuların sadece tek havaalanı olması ne garip şey yahu.arkansas'da inince bir soğuk ve boşluk kaplıyor içini. o gösterişli binaların yerini, ankara'da ki site apartmanların estetiksizliği benzeri bir estetiksizlik hakim oluyor. yollar geniş ama bakımsız. west carroll'a giderken bu köhnelik, bakımsızlık, estetiksizlik devam ediyor ve west carroll'da varoşluğun dibine vuruyor. ha kadifekale ha west carroll. hiç fark yok. hele bizim hanımın köyü berbat bir köy yok. mısır tarlaları içinde tek tük evler. kimsenin komşusu yok. bir ev ile başka bir evin arasındaki mesafe 500 metreden başlıyor ve yükseliyor. bir eve hırsız girip yaşayanları kesse, diğer komşu çığlıkları duyamaz. şerif sağolsun aldı beni adrese götürdü. bir kısmı asfalt, bir kısmı toprak yollardan. daha da garibi, koca yobaz daniel, benim gibi seküler müslim bir adamı sevdi ve kızını verdi. kayınpederimin ve kayınbiraderlerimin beni göle götürüp, üstüme saldırmaları. bütün çığlıklarıma rağmen, yüzüme bir mendil basıp, beni gölde boğmaya çalışmaları. tam ''öldüm ben'' derken beni gölden çıkarıp ''karı gibi çığlık atma, seni vaftiz ettik'' deyip bırakmaları ise başka bir konu.
Her sene devletçe düzenli olarak ziyaret ettiğimiz devlettir. Yurdum insanı bir milli maçı, bir de devletin zirvesinin abd'yi ziyaretini coşkuyla karşılar. Hatta şuraya yazıyorum dünya kupasının abd'de düzenlendiği sene kesin şampiyon biziz. En son ziyarette cb korumaları, pkk sempatizanlarına girişmiş. Herkeşte bir sevinç, herkeşte bir neşe; abd ypg/pkk'ya atom bombası verse bile artık gam yemeyiz. Bu arada totti için, mls ligine gidecek diyorlar; yapma reyiz alacağın en fazla 4 bilemedin 5 milyon dolar; sen o parayı reklamla falan kazanırsın, kirletme kariyerini. Bu arada futbol bir afyondur; bana bakmayın, benimkisi dudak tiryakiliği.(bkz:frankie valli)(bkz:sherry baby)(bkz:çağımızın afyonu futboldur)