evlerde hiç kullanılmayan eşyalar – Muhalif Sözlük
adı nedir bilmiyorum ama sinek öldürmek için kullanılan bir zımbırtı vardı. sinek öldürme işi genelde gazeteler vasıtasıyla yapıldığı için o alet hiç kullanılmadı.
klozet'tir.
efendim, çökmeli(ala turka) tuvaletten başkasına yapamıyorum. olmuyor işte olmuyor. klozet(ala franga) bana işkence gibi geliyor.

evimi aldığımda iki tuvalet vardı. klozeti hiç kullanmadığım için üzerine kirli çamaşır sepeti koydum. kirli çamaşırları atıyorum. sonra birikince, çamaşır makinesine atıyorum.
bizim iki sene öncesine kadar salonun tamamı 'müze' sınıfındaydı ve sadece misafirlere belli günlerde açılırdı. nihayet kurtulduk ve artık halkın yani bizim kullanımımıza açtık. ama halen vitrin içinde duran ve hiç yeri değişmeyen muhtemelen eşşek yüküyle para verdiğim o cam eşyalar ne zaman bir halta yarayacak merak etmekteyim.