milletin milliyetçisi – Muhalif Sözlük
ne olduğunu çözemediğim bir bbp sloganı.
ortada bir milliyetçilik var ama gerisi yok. millet diyolaağ, ne milleti aceb?
ingiliz milleti mi? fransız milleti mi? ispanyol milleti mi? uzaylı milleti mi?
istediğiniz yere tutup çekin gari. al sana birleşmiş milletler.

(bkz:aman sakata gelmeyelim)
türk milliyetçiliği kavramı üzerine inşa edildiğini beyan eden bir siyasi organizasyonun türkiye'nin yeniden şekillendirildiği dönemlere tekabül eden günümüzde ürkekliğinin,korkaklığının,kendi kendini reddinin ilanı olan saçma sloganı.

sen milliyetçisi olduğun milletin adını dahi anmaktan imtina edersen bu kıçından uydurduğun milliyetçilik kavramını nereye koyacaksın?

vaktiyle buna benzer bir dönemden geçtiğimiz yıllarda politik duruşu avrupa birliği karşıtlığı gerektiren mhp'de "ab'ye onurlu üyelik" safsatasıyla aynı ürkek,korkak söylem sistematiğini geliştirmişti.
çocukluğundan itibaren devlet terbiyesi görüp de her şekilde devlet ve devletin bekası-büyüklüğü-hakkı-onuru hatırlatılan bana nizam-ı alem camiası günlerimde bile acayip derecede itici gelen nitelemeydi.

sonra yavuz ağıralioğlu "ülkücünün devlet tarafında kalanına mhpli, millet tarafında kalanına bbpli denir" gibi bir açılım(!) veya tanım yapmıştı da gönül rahatlığıyla(u: eki eki) 2011 seçimlerinde o zaman gereken adrese oy verebilmiştim.

evet.. ben de bu kadar sikik bir niteleme duyamam herhalde rte'nin etnik milliyetçilik salatası gibi! "milleti, birey veya toplum bazında daha çok önemseyen ve ön planda tutan milliyetçilik" dense "belki olmuş" diyeceğim de bu hepten kokutmuş!

benim için kavramları ayırd etmeye aklım ermese de fikri hayata başlamadan evvel de, şimdi de ve gelecekte de devlet-ebed-müddet hep en başta olacak a.q!

(bkz:##22424)
isimsiz bir fikriyat olarak, ilk kez akıncılar tarafından icrai olmuştur.
akıncıların cephesinden bakılınca, son derece tutarlı ve uygun bir (b: ''izm'')dir.
felsefik temelinde; iktisadi ve internasyonel gerçeklikleri alıp, komünizm'in (b: ''halkların kardeşliği'') itikatine, islamik sos katılarak ortaya çıkarılmış bir ideolojik kuramdır.
sol'dan büyük ilham alışları, milliyetçilere ''faşist'' demelerinden bile anlaşılabilmektedir.

bu isimsiz fikriyata, isim veren ise malesef bbp'dir.
zaten kendi ekseriyetinde tutarlı olan bir fikriyatın, çelişki yumağı olmasıda bunun sebebidir.
zira; iktisadi ve internasyonel temellere dayanmış ve ırki/dil/kültür/töre/gelenek gibi sadece bir kalıba ait olan milli hassasiyetleri elinin tersiyle itmiş ama dini sulandırarak muhafaza etmiş bir fikriyata (b: ''milliyetçilik'') dersen, elbette ki çelişkiye boğulursun.

(b: ''tc devleti, kürt halkına zulüm yaptığı için dağa çıktılar'') diyen adamada, sesini çıkaramazsın ve oturursun öyle.