şahlanış gecesi – Muhalif Sözlük
türk milliyetçileri'nin yaptığı konser organizasyonlarına verdikleri isimlerden biri."birlik beraberlik" "diriliş" gibi türevlerini düşündükçe bir çok konuda olduğu gibi bu konuda dahi yerimizde saydığımızın nişanesi.
içerikleride genelde aynıdır;istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından başkan konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilir,parasından başka bir mahareti olmayan herhangi bir godoşun konuşmasının ardından açık arttırmaya geçilir.orda oturan onlarca godoşun birtekinin günlük zevk-ü sefası bedelinde bir tablo satışa çıkarılır,elde edilen gelir ocağa yardım olur (halbuki o godoşları sadece o gün silkelesen iki tane ocak binası alınır,inanmış bozkurtlarda kiramız çıktı diye sevinirler).sonra parası zar zor toplanmış bir sanatçı çıkıp sloganlar eşliğinde konser verir,tabi o sanatçının otel parasını yemek parasını kimse düşünmez.gece biter,tabi gece sonunda salonu toparlamak yine o inanmış bozkurtlara düşer,o sırada zaten sıkılıp salondan erken çıkan godoşlar ertesi gün alacakları ihaleleri,yapacakları kulisleri düşünmeye başlamışlardır bile.inanmış bozkurtlarda bir "kendimiz çalar,kendimiz oynarız" gününün verdiği azim ve kararlılıkla bozkurt kaldırarak çekildikleri takım elbiseli foroğrafları facebookta profil resmi yaparak ülkücülüklerini cümle cihana ilan etmenin telaşı içerisindedir.
eskiden sanatçı kortejlerine veyahut alan korumasına girmek için yarıştığımız artık can sıkıntısından sanatçı odasında sigara tüttürerek geçirdiğimiz geceler.ha bide çoğunlukla gravatlı godoşların oturtuldukları yeri beğenmemeleri sebebiyle protokol krizine sebebiyet veren geceler.bir şahlansak,bir dirilsek adının ne olacağını merak ettiğim geceler.